У Шегинях вилучили цистерну для пального, на якій «спалилися» рівненські бізнесмени

9359 0

Ми у соцмережах:

У Шегинях вилучили цистерну для пального, на якій «спалилися» рівненські бізнесмени

У пункт пропуску «Шегині - Медика» із Республіки Польща прибула цистерна-напівпричіп марки „Indox” для перевезення паливно-мастильних матеріалів.

Під час проходження митного контролю водій – 41-річний житель Рівненської області подав товаросупровідні документи, в яких вказувалось, що він переміщує у режимі «імпорт» вантажну спецтехніку, вартість якої майже 360 тис. гривень.

Однак серед документів, наявних у водія, знайшлася «запасна» декларація, в якій було прописано: вартість товару сягає 540 тис. гривень.

На свій запит Львівська митниця отримали декларацію, подану до митного оформлення автоцистерни на території Польщі. Вона виявилась ідентичною до виявленої у папці водія.

За цим фактом складено адмінпротокол, відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України  (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів правопорушення з конфіскацією товарів. Транспортний засіб тимчасово вилучено. Невдовзі справу розглядатимуть в суді.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також