У скандальному Гальбині вже тиждень – масштабний видобуток бурштину

9911 1

Ми у соцмережах:

Фото - архівне

П’ятий день, як розповідають, в урочищі Гальбин, що у Сарненському районі, працює близько 200 мотопомп. Подейкують, що за день «намивають» бурштину на 300 тис. доларів.

Сьогодні проблему обговорювали депутати, які входять до екологічної комісії облради. Вони пропонують проголосувати на завтрашній сесії за звернення до президента, Кабміну, Генеральної прокуратури, СБУ та МВС, щоб силовики врегулювали ситуацію із незаконним видобутком бурштину на території області.

За інформацією, яку передали обласним депутатам із Сарненщини, незаконний видобуток триває у кварталах №№9, 22 та 65 урочища, де мало би працювати ДП «Укрбурштин».

Бурштинокопачі начебто сплачують за «білети» - по 600 доларів за кожну мотопомпу. А окрім того, нібито віддають «наглядачам» 50% від заробленого.

Сергій Волков, який виконує обов’язки начальника ГУ Нацполіції на Рівненщині, поки Валерій Самчук у відпустці, прокоментував «РВ», що наразі бурштинокопачів в урочищі немає – правоохоронці їх розігнали.

- І вчора розганяли, і позавчора, - зазначив пан Волков. – Але вони повертаються. Не виключено, що вночі знову вийдуть.

На запитання, чи вистачає правоохоронцям сил для боротьби з незаконним видобутком, п.Волков відповів: «З перемінними успіхами».

«Ситуація з нелегальним видобутком бурштину в урочищі Гальбин, якщо її не вирішити в найкоротші терміни, може звести нанівець усі зусилля по боротьбі з видобутком бурштину. Тоді доведеться застосовувати силові методи врегулювання, які можуть призвести до непередбачуваних наслідків», - зазначено у зверненні до центральних органів влади та силовиків, за яке депутати голосуватимуть завтра.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також