У суботу - свято 335 тисяч жителів Рівненщини

5378 0

Ми у соцмережах:

У суботу - свято 335 тисяч жителів Рівненщини

Вже третій рік поспіль День молоді в Україні відзначають 12 серпня. Цьогоріч свято припадає на суботу.

В управлінні у справах молоді та спорту Рівненської ОДА розповіли, що на Рівненщині нині проживає 335 290 молодих людей, віком від 14 до 35 років.

- У цей складний час для держави молодь Рівненщини активно і різнобічно проявляє свої можливості. Боронять нашу країну у війську, волонтерять і допомагають ЗСУ, працюють і сплачують податки в нашій державі, активно займаються творчістю і знаходять час для свого дозвілля, - зазначив начальник управління Віталій Ліпський.

У межах обласних програм надається постійна підтримка громадським об’єднанням області що працюють з молоддю та займаються національно-патріотичним вихованням. Серед них, зокрема, ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила», обласна молодіжна організації «Рівненська округа Пласту - НСОУ», ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Лише цьогоріч проведено 19 молодіжних заходів, на що спрямовано 352 тис. грн. Охоплено більше 20 тисяч молодих людей. Крім того область і надалі долучається до проведення тренінгів за програмою ПРООН «Молодіжний працівник».

Нині в області функціонує 12 молодіжних центрів та просторів, два з яких мають статус комунального закладу. Всі ці простори є осередками практичної роботи з молоддю. Це установи, що сприяють розвитку молодих людей, їх громадянської освіти, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.

- Вже майже два роки діє Молодіжна рада при Рівненській обласній державній адміністрації, - додає заступниця начальник управління Наталія Чигир. - Незабаром розпочнеться процес формування її нового складу на наступні два роки»є.

До Дня молоді 12 серпня в Рівненській області заплановано проведення понад 140 різноманітних заходів, серед яких є тренінги, флешмоби, благодійні концерти, кінопокази, квести, акції, спортивні активності.

Нагадаємо, 28 липня 2021 року президент України Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ про перенесення Дня молоді з 27 червня на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також