У суд піде не Приварський, а адвокат

1332 1

Ми у соцмережах:

Юрій Приварський

«Невідомо, де він зараз», — кажуть у відділі кадрів Рівненської ОДА на запитання про першого заступника Рівненської ОДА Юрія Приварського, який уже два місяці на лікарняному.

Юрій Приварський наразі у «підвішеному стані». З одного боку, ще перед Днем незалежності Олексій Муляренко підписав розпорядження про притягнення його до дисциплінарної відповідальності, що передбачає звільнення. З іншого — звільнити першого заступника не можуть, поки він не повернеться з лікарняного, на якому — з кінця липня. У відділі кадрів Рівненської ОДА зазначають, що остання довідка від п. Приварського датована 18 серпня, коли обласна клінічна лікарня закрила йому лікарняний. Хто і за якою хворобою відкрив наступний — в облдержадміністрації не знають. Номінально п. Приварський ще залишається першим заступником голови ОДА, проте у нього вже давно забрано повноваження. Їх нині виконує заступник та політичний соратник Олексій Муляренка Віталій Ундір.

У суді Юрій Приварський хоче визнати протиправним та скасувати розпорядження про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. І є всі шанси, що йому вдасться це зробити. Бо ґрунтується розпорядження на тому, що п. Приварський, виконуючи обов'язки голови ОДА у липні, дав погодження на відпустку начальнику обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву, якого Держагентство водних ресурсів хотіло звільнити. У розпорядженні голови навіть патетично вказано, що дії першого заступника «дискредитують Рівненську ОДА» та «принижують авторитет державного органу в очах громадськості». Але одразу після розпорядження було оприлюднено листи Держагентства до п. Васильєва, в яких йшлося, що той повинен погодити свою відпустку із керівництвом ОДА. Найімовірніше, на ці документи і опиратиметься у суді адвокат Юрія Приварського. Сам п. Приварський зазначає, що до суду, очевидно, не піде. Каже, що лікує давні хвороби: — У позові вимагаю лише скасувати розпорядження; про будь-які моральні чи матеріальні компенсації не йдеться. На мою думку, розпорядження є незаконним. По-перше, я не бачу у своїх діях складу дисциплінарного проступку. По-друге, була порушена процедура: дисциплінарна комісія дала свої висновки без моїх пояснень, поки я був на лікарняному. Але навіть скасувавши розпорядження голови, Юрію Приварському навряд чи вдасться повноцінно повернути вплив в ОДА. Цілком очевидно, що Олексій Муляренко, який віднедавна у суперечці з протектором Юрія Приварського та екс-головою ОДА Віталієм Чугунніковим, не хоче бачити його у своїх заступниках. Єдине, що може врятувати п. Приварського, принаймні на певний час, — звільнення самого Олексія Муляренка, про яке періодично говорять уже більше року. — Чи працюватиму далі в ОДА — думатиму, як закінчиться розгляд судової справи, - каже Юрій Приварський. — Дзвінків від Олексія Муляренка та розмови на щиру в мене з ним не було.

Алла САДОВНИК.

Довідка РВ: Судове засідання у справі про визнання протиправним та скасування розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації відбудеться цієї п'ятниці, 22 вересня, у Рівненському окружному адміністративному суді. Початок засідання — о 15.30. Суддя — Наталія Друзенко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також