У судах затягують справу про халатність рівненського хірурга

7532 0

Ми у соцмережах:

У судах затягують справу про халатність рівненського хірурга

Всі кола пекла знову доведеться пройти родичам померлого у лікарні Ростислава Федорова. Дружина та батьки загиблого звинувачують у халатності хірурга обласної лікарні Віктора Водоп’яна. Два роки судової тяганини – і суддя Мар’ян Головчак вже майже готовий оголосити вирок. Всі докази – проти лікаря, але сторона захисту заявляє відвід суді.

Таке клопотання сторони захисту задовольнив суддя Олександр Тимощук. Відтак сьогодні заново розпочав розгляд справи по суті суддя Віктор Кухарець. Допитали двох потерпілих: батька та дружину загиблого.

Нагадаємо, 19 червня 2015 року помер 28-річний Ростислав Федоров, пацієнт Рівненської обласної клінічної лікарні, який на мотоциклі потрапив у ДТП. Рідні загиблого звинувачують лікарів, бо, мовляв, ті не надали належної медичної допомоги потерпілому, оскільки саме у той день святкували День медика і, ймовірно, їм було не до хворих.

Дружина Ростислава каже, що чоловік був у свідомості і пояснив черговому лікарю, за яких обставин отримав травми:

- Більше трьох годин, поки чоловік був у лікарні, ніхто з лікарів навіть не наполягав на проведенні УЗД внутрішніх органів, хоча після ДТП таке обстеження роблять у першу чергу, - розповідає дружина загиблого Наталія Федорова. - Не зробили МРТ голови. Єдине – у потерпілого взяли кров для того, щоб виявити, чи не було алкоголю у крові. Алкоголю у крові не виявили. Також торакальний хірург Віктор Водоп’ян пробував встановити дренаж у легеню, але у нього це не вийшло. Як показав ряд експертиз, дренаж був вставлений неякісно, до легені він так і не дійшов, пробив лише м’язову тканину між ребрами. Помер чоловік від надривів селезінки, внаслідок якої відбулася внутрішня кровотеча. Хоча ніхто з лікарів навіть не здогадувався, що у Ростислава надрив селезінки. А Водоп’ян взагалі казав: «Полежить у нас до понеділка, тобто три дні, а там далі будемо бачити, чи виписувати…».

 

Вже два роки у суді розглядають кримінальну справу за обвинуваченням лікаря Віктора Водоп’яна щодо його халатності, яка призвела до смерті людини. Втім адвокати лікаря затягують розгляд справи: не з’являючись у засідання, призначаючи собі нових захисників (які повинні отримати час на ознайомлення із матеріалами справи), подаючи різні клопотання та довідки про різні захворювання обвинуваченого.

До слова, батько дружини підсудного працює завідуючим відділення, у якому і працює Віктор Водоп’ян.

 - Коли нарешті справа дійшла до дебатів і всі докази були проти хірурга, дружина підсудного, яка теж є його адвокатом, заявила клопотання про відвід судді, яке задовольнив одіозний суддя Олександр Тимощук, - розповідає Наталія Федорова. - І все по колу знову. Звісно, це чергова схема затягування процесу та відтермінування вироку.

На думку потерпілих, вагомих доказів для відводу судді не було, лише одна причина, яка роздратувала, як вони думають, дружину лікаря Водоп’яна. Суддя не дозволив зробити повторну судово-медичну експертизу, оскільки у матеріалах справи їх було вже дві.

Адвокат обвинувачуваного Володимир Гнатущенко вважає, що позов має бути заявлений до лікарні, а не до Водоп’яна. На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 15 березня, допитають ще одну потерпілу - матір Ростислава Федорова, яка сьогодні не змогла відповідати на запитання через емоційний стан, а також двох свідків зі сторони захисту.

Вікторія МАМОТЮК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також