У Великобританії виявили сліди кокаїну в питній воді з-під крана

1170 0

Ми у соцмережах:

У Великобританії виявили сліди кокаїну в питній воді з-під крана

У Великобританії перевірили питну воду з-під крана на вміст фармацевтичних сполук і виявили в ній сліди кокаїну. Дослідження побічно підтверджує популярність цього наркотику серед британців, пише "The Daily Mail".

В результаті проведених тестів експерти виявили в питній воді бензоілекгонін — метаболіт кокаїну, який з'являється в організмі після вживання наркотику. Саме на виявленні цього з'єднання в сечі засновані тести на кокаїн. Видання наводить слова Стіва Роллса, експерта британського дослідницького центру з боротьби з наркотиками: "У нас майже найвищий рівень вживання кокаїну в Західній Європі. Крім того, він ставав все дешевший і дешевший у міру зростання споживання". Кокаїн — єдиний поширений наркотик, споживання якого зросло з 1996 року. Багато хто пов'язує це з падінням ціни. У Британії кокаїн набагато дешевший, ніж у США: 70 доларів за грам проти 115 доларів за океаном. З престижної розваги для багатих і знаменитих він перетворився на наркотик для всіх, який вживають навіть школярі.

За останніми даними, щорічно кокаїн вживають 700 000 осіб віком з 16 до 59 років. З 1 700 смертей, викликаних вживанням наркотиків у 2012 році, 115 були пов'язані з кокаїном.
Крім бензоілекгоніну, вчені виявили у водопровідній воді велику кількість кофеїну, сліди болезаспокійливого засобу ібупрофену, а також карбамазепіну, ліків для лікування епілепсії. На щастя, концентрація речовин в сотні разів менша від мінімальних терапевтичних доз і не становить загрози для здоров'я. Непрямі свідчення популярності кокаїну з'являлися і раніше: неодноразово публікувалися дані про наявність слідів кокаїну на всіх банкнотах, що перебувають в обігу, в туалетних кабінках Палати громад і в двох третинах коледжів Кембриджського університету. У 2005 році незвичайно високу концентрацію бензоілекгоніну виявили у воді італійської річки По. Ці дані використовувалися для приблизної оцінки кількості людей, які вживають цей наркотик в окрузі. У 2006 році таке ж дослідження провели на швейцарському лижному курорті Санкт-Моріц: експерти проаналізували стічні води, щоб встановити щоденне вживання кокаїну населенням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також