У виправних колоніях бракує лікарів

1343 0

Ми у соцмережах:

фото- ілюстративне

У штаті медичних частин колоній Рівненщини не передбачені посади лікаря-психіатра, хоча всі новоприбулі в’язні повинні оглядатись цим лікарем та у подальшому обстежуватись при профілактичних оглядах. Це з’ясували прокурори під час перевірки

 

Прокурорські перевірки показали, що  стан медичного забезпечення осіб, які утримуються у місцях несвободи, ще не в повній мірі відповідає вимогам кримінально-виконавчого та іншого законодавства, окремі медичні частини не забезпечені необхідним обладнанням, ще низка – потребує укомплектування відповідними фахівцями.

У штаті  медичних частин Городищенської виправної  колонії  №96 та Полицької  виправої  колонії  №76 не передбачені посади лікаря-психіатра.

Ще кілька порушень знайшли прокурори у Катеринівській виправній колонії на Сарненщині. Там у медчастині не вистачає й половини потрібних фахівців-медиків, а тому немає можливості своєчасно надавати кваліфіковану медичну допомогу засудженим..

Лише у лютому цього року понад 4 сотень засуджених, які утримуються в установі, пройшли флюорообстеження. Однак, на момент перевірки у вересні виявлено, що медичною частиною знову не забезпечується проведення регулярних флюорографічних обстежень на виявлення туберкульозу у засуджених.

Така ж ситуація і в Полицькій виправній колонії, що у Володимирецькому районі. 

За результатами проведених у серпні-вересні  перевірок щодо додержання прав засуджених на охорону здоров’я органи прокуратури Рівненської області внесли керівникам установ виконання покарань та начальнику філії 4 вказівки про усунення порушень законів щодо медичного забезпечення ув’язнених та засуджених. Документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також