У військпрокуратурі розповіли деталі затримання Боліщука з Фонду держмайна

3113 0

Ми у соцмережах:

У військпрокуратурі розповіли деталі затримання Боліщука з Фонду держмайна

Заступник начальника регіонального відділення Фонду держмайна в Рівненській області (ймовірно, Ігор Боліщук), якого затримали на хабарі військові прокурори 2 березня, наразі перебуває у львівському СІЗО.

Там він очікує повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

За словами військового прокурора Рівненської області Юрія Табаки, затримання відбулося 2 березня за місцем проживання держслужбовця у Рівному (поговорюють, що він проживає недалеко від військпрокуратури). Також була затримана ще одна людина — керівник приватного підприємства, який виступав у цій справі посередником.

Під час обшуків у них було виявлено дві тисячі доларів, - розповів п.Табака. - Це друга частина неправомірної матеріальної вигоди, яку вони вимагали у приватного підприємця за те, щоб не створювати йому додаткових перешкод при купівлі двох об'єктів нерухомості державної власності у Дубенському районі. Мова йде про нежитлові приміщення.

Підприємець, якого не назвали, сам звернувся із заявою до військової прокуратури, поскаржившись на вимагання хабара. Кримінальне провадження за його заявою відкрили 29 січня. Протягом цього часу слідчі контролювали розвиток подій. За цей лютий підприємець встиг вручити гроші держслужбовцю та його посереднику у два етапи. Спершу це було 500 доларів. А 2 березня він віддав ще 2 тисячі доларів.

Заступником начальника Фонду держмайна Рівненщини, про якого йдеться, очевидно, є Ігор Боліщук — єдиний такий заступник, який числиться у відомстві згідно з  інформацією з офіційного сайту фонду. На разі він разом із подільником взятий під варту та відправлений у львівське СІЗО. Там йому мають повідомити про підозру та обрати міру запобіжного заходу. Оскільки розслідуванням займатиметься ГУ НП В Львівській області, а процесуальне керівництво здійснюватиме військова прокуратура Західного регіону. Згідно з твердженням прокурорів, судити його будуть на Рівненщині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також