У Зорі завершують посів озимих культур

1505 0

Ми у соцмережах:

У Зорі завершують посів озимих культур

Теплі вересневі дні не дають аграрникам часу для відпочинку. У Зорі використовують кожен день як не для збору пізніх зернових культур, то для посіву озимих. У ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що входить до Групи компаній «VITAGRO», завершують посів озимої пшениці. Уже засіяли понад 500 гектарів. А загалом заплановано на осінню посівну 975 га пшениці, що на 100 га більше ніж торік.

Олександр Мельник

— Якщо характеризувати дану культуру, — говорить головний агроном ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Олександр Мельник, — озима пшениця цього року дала непоганий врожай. Ми зібрали майже 8 тонн на круг. Тож надіємося, що наступного року буде не менше. Ми для цього робимо все від нас залежне: щороку готуємо грунт, вносимо мінеральні добрива під посів, в оптимальні терміни сіємо. Тепер чекаємо дощу, після якого отримуємо гарні, дружні сходи.

Сіємо на цьому полі сорт «Франц». Він вже неодноразово випробуваний у нашій компанії. Торік цей сорт дав до 9 тонн врожаю. Технікою на посівну забезпечені. Зараз на полі працює сучасна сівалка «Хорш» з «Джон Діром».

В цьому році, завдяки новим власникам, було закуплено новий трактор ХТЗ, який ми поставили для завантаження насіння, є ще трактор для завантаження мінеральних добрив. Практично вся техніка нова, в кожному тракторі, комбайні є комп’ютери, що значно полегшує роботу тракториста. Він бачить норму висіву, напрямок руху — автотрек, тобто багато процесів полегшується.

Вистачає і кваліфікованих працівників. Люди усвідомлюють важливість оптимальних термінів для проведення посівної, відтак всі віддаються роботі, сіємо цілодобово.

Вже посіяно озимий ріпак. Маємо гарні сходи. Обробляємо його засобами захисту рослин. Збільшили площі ріпаку на 250 гектарів. По цій культурі теж був рік урожайний. Озимий ріпак цього року в нас дав понад 4 тонни. Правда, погодні умови позначилися на врожайності ячменю. Весна була посушлива, тож ячмінь був трохи слабший, ніж зазвичай. Тож зібрали 42 центнери на круг. Завершимо посів пшениці, розпочнемо догляд за посівами. Вже розпочали обмолот сої, і з дня на день розпочинаємо збір соняшнику. Отак плавно заходимо в осінню жнивну компанію. Розслаблятися ніколи!

ТОВ «Агрохолдинг Зоря» в цілому на фоні Групи компаній входить до 5 кращих господарств за всіма показниками.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також