Учні сільської школи на Рівненщині розпочали акцію, яка змінить країну

2538 0

Ми у соцмережах:

Учні сільської школи на Рівненщині розпочали акцію, яка змінить країну

У Висоцьку Дубровицького району з ініціативи школярок розпочнуть сортувати сміття. Проект допоможе не лише зробити село чистішим, а й заробити гроші для школи.

 

Одна з ініціаторок проекту, учениця 10 класу Марія Опанасик, написала: «Щодня в Україні викидається тисячі кілограмів сміття. Лише 7% від загальної кількості відсортовується й знищується, решта - 93% - потрапляє на сміттєзвалища, які зараз займають близько 5% території країни! Тому забруднення природи побутовими відходами є однією з найважливіших проблем сучасності, котра потребує вирішення вже».

«Кожен з нас, прикладаючи мінімум зусиль, може це змінити, може зробити хоч трохи чистішим наш населений пункт. Адже порядок в країні розпочинається з порядку у власному домі, у власному маленькому селі», - написала Марія.

Марія Опанасик разом з іншою ученицею, Ольгою Костючек, представили днями проект сортування сміття батьківському комітету.

«Ми щиро сподіваємося, що батьки підтримають наш задум, допоможуть у закупівлі чи виготовленні контейнерів і кожного дня, випроводжаючи дитину в школу, кластимуть в рюкзак одну пластикову пляшку й одну використану батарейку. Разом ми зможемо зробити природу чистішою», - наголосила активістка.

Окрім цього, на сортуванні відходів діти планують заробляти гроші. Як порахували, школа, в якій навчається 155 учнів, у рік може зібрати сміття на суму до 5 тис. грн, які можна буде використати на проведення різних заходів, на олімпіади, змагання і т.п.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також