Україна підписала важливий для міжнародної торгівлі документ

1397 0

Ми у соцмережах:

Україна підписала важливий для міжнародної торгівлі документ

У серпні Україна набула повноправного членства у Метричній конвенції та стала однією із 60 країн-членів. Протягом 16 років наша держава перебувала у статусі асоційованого члена.

"Повноправне членство у Метричній конвенції забезпечить визнання метрологічної системи України, яка відповідає європейським вимогам, та дасть можливість проводити звірення національних еталонів України з національними еталонами 59 країн-членів Метричної конвенції, що є обов'язковою умовою для міжнародного визнання результатів вимірювань і випробувань української продукції для її просування на міжнародний ринок", - йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, пише «Європейська правда».

У відомстві зазначають, що членство України в Метричній конвенції також сприятиме укладенню Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА) з Європейським Союзом.

Законопроект був розроблений на виконання Плану заходів з Угоди про асоціацію Україна-ЄС у частині зменшення технічних бар’єрів торгівлі. Він стосується і пункту угоди про набуття повного членства України в Міжнародній організації законодавчої метрології (OIML).

Метрична конвенція - це міжнародна угода, спрямована на розробку і підтримку міжнародних еталонів одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI), відкрита для всіх країн, що мають дипломатичні відносини з Францією (країною-зберігачем угоди). Розробку міжнародних еталонів та звірення національних еталонів країн-членів Метричної конвенції з цими еталонами проводить Міжнародне бюро з мір та ваг.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також