Україна проти США у Рівному

1917 0

Ми у соцмережах:

Україна проти США у Рівному

Збірна України з лакросу, створена у травні цього року, провела перший у своїй історії матч. Сталася ця історична подія на майданчику рівненської ЗОШ №4. Протистояла українцям команда зі США.

Хто не знає, лакрос — це гра індіанців, яка нині доволі популярна у США та Канаді. Вона чимось подібна до хокею на траві, щоправда, грають спортсмени не ключками, а спеціальними сачками. Мета — закинути невеликий м'яч у ворота. Так вже сталося, що головним центром лакросу в нашій державі з 2011 року є Рівне. Саме рівнянин Володимир Демедюк — президент національної федерації, і саме з рівнян складається збірна. Протистояли українцям гравці зі Сполучених Штатів. Перед цим вони провели в нашому місті навчальний табір. Серед гостей були навіть професійні, щоправда, в минулому виконавці. Тож перемога американців — 14:11 цілком закономірна.

Ден Бріттон, гравець команди США: — Я виступав на професіональному рівні у США. А загалом займаюся лакросом, граю та треную, вже 40 років. Це дуже багато. Сьогодні ми тут, бо хочемо допомогти розвивати цю гру в Україні. Це чудово — бачити, як лакрос стає офіційним видом спорту, зі своєю федерацією.

Георгій Зазулевич, тренер збірної України: — Це досвід для нас. Це перша гра на території України. Вони досвідченіші за нас, сильніші. Для нас дуже добре зіграти із сильним суперником. Загалом у світі нині зареєстровано три десятки національних федерації, з них два десятки — у Європі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також