Управління соцзахисту: звертатися по субсидії на зиму ще рано

2138 0

Ми у соцмережах:

Управління соцзахисту: звертатися по субсидії на зиму ще рано

Наступний опалювальний період буде дорожчим за попередні, тож родини, яким після цьогорічних змін уряду ще може вийти субсидія, уже починають готувати документи на її отримання. Втім, в управлінні соцзахисту рекомендують із поданням заяв зачекати.

Як зазначає начальниця міського управління соцзахисту Віра Мельник, заяви на отримання субсидії в опалювальний період подавати поки рано. Якщо хтось надішле документи зараз, то управління буде рахувати заявнику субсидію на неопалювальний період, який вже проходить. Варто, за словами п.Мельник, дочекатися, коли офіційно стартує опалювальний сезон.

Заяву можна як приносити самому, так і надсилати поштою. Але у другому випадку заявника все одно проситимуть прийти до управління, адже він повинен буде поставити свій підпис. Ті, хто має цифровий підпис, можуть це зробити дистанційно.

- Наразі ми навіть не надаємо консультації для тих, хто звертається до нас з запитаннями про субсидії на опалювальний період, - зазначає пані Мельник. – Бо чекаємо на нову урядову постанову, яка має змінити правила призначення субсидій. Які саме зміни на нас чекають, ще достеменно не знаємо.

Втім, за словами Віри Мельник, навряд чи щось зміниться для безробітних. Уряд був категоричний у цьому питанні: якщо у родині є безробітний працездатного віку, то субсидії домогосподарство не матиме. Хіба виконає умову про сплату соціальних внесків: заплатить за три місяці попереднього півріччя і сплачувати їх надалі. А це – 704 грн на місяць.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також