В обласній дитячій лікарні у Рівному відкрили «Кімнату позитиву»

1824 0

Ми у соцмережах:

В обласній дитячій лікарні у Рівному відкрили «Кімнату позитиву»

В офтальмологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні відкрили «Кімнату позитиву» – яскравий, комфортний та функціональний простір, де діти, які проходять довготривалу терапію, зможуть навчатися, гратися та відпочивати.

Щороку в офтальмологічному відділенні обласної дитячої лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває понад 1000 дітей з усіх куточків області. Курси лікування зазвичай тривають від 20 днів до кількох місяців.

Благодійний фонд «Відкриті очі» компанії «SoftServe» у співпраці з лікарями цього відділення створив першу у Рівному «Кімнату позитиву», комфортний та яскравий простір, в якому поєднано чотири функціональні зони: ігрову, для навчання, для відпочинку і творчості, для фізичних вправ, є також міні-бібліотека, тому одночасно тут може проводити час багато дітей різного віку, не заважаючи один одному.

Багатофункціональна ігрова зона-трансформер може перетворюватися з дитячого магазинчика та кухні до повноцінного дворівневого театру, що дозволяє дітям розвивати фантазію та свої артистичні здібності, а отже отримувати позитивні емоції, які є суттєвим фактором, що сприяє швидшому та легшому одужанню.

"Реалізовано дуже класний проект. Чудово, що тепер діти, які проходять курс лікування, мають можливість бавитись, навчатись та просто цікаво проводити час у такому чудовому просторі. В офтальмологічному відділенні діти завжди дуже активні і така кімната була дійсно потрібна", - розповідає Віталій Бойко, головний лікар обласної дитячої лікарні.

«Кімнатою позитиву» зможуть користуватися і діти з інших відділень, проте ті, які не мають інфекційних хвороб.

У жовтні 2017 року Фонд вперше реалізував такий проект у Вроцлавській дитячій клініці ендокринології та діабетології (Польща) спільно з Асоціацією Pozytywne.com та партнерами. Після успішної реалізації проект вирішили втілити в Україні. Кімната позитиву у Рівному - це вже друга кімната, яку відкрито в Україні з  чотирьох запланованих. Першу відкрили в грудні 2018 року в Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі. БФ «Відкриті очі» працює над створенням наступних кімнат також у Харкові та Дніпрі.

Фінансування проекту здійснюється на засадах фандрейзингу. Дізнатися деталі проекту або підтримати його реалізацію можна на сайті БФ «Відкриті очі».  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також