В обласній раді нові домовленості. Більшість Муляренка розсиплеться?

1427 0

Ми у соцмережах:

В обласній раді нові домовленості. Більшість Муляренка розсиплеться?

Сьогоднішнє голосування у Рівненській обласній раді продемонструє, чи ще працюють домовленості між БПП, радикалами, Конкретними справами, Свободою та позафракційними.

Показовим буде голосування за те, щоб скасувати рішення облради про виділення на потреби депутатів 25% від переконання надходжень до обласного бюджету. Нагадаємо, що рішення ухвалили на минулому засіданні, подав проект радикал Володимир Ковальчук, хоча ОДА була категорично проти.

Наразі виконання рішення призупинено, оскільки Рівненська ОДА подала до суду, наполягаючи, що він суперечить бюджетному законодавству.

Проект про скасування рішення готував, зокрема, член "Конкретних справ" Василь Кльоп.

Зранку між радикали Олександр Ширяєв та Володимир Ковальчук, які конфліктують із керівництвом фракції, активно вели перемовини із батьківщинівцями. Зважаючи, що сьогодні у сесійній залі немає кількох представників фракції БПП, голосів за скасування рішення про 25% може не вистачити.

А активне включення"Батьківщини" у процес свідчить, що у раді може бути нова більшість. Усе наразі залежить від того, як голові ОДА Олексію Муляренку вдасться домовитися із фракціями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також