В Україні хочуть скасувати медичні довідки для водіїв

2822 0

Ми у соцмережах:

В Україні хочуть скасувати медичні довідки для водіїв

Зараз для отримання водійського посвідчення будь-якої категорії або при його заміні кожен водій зобов'язаний пред'явити довідку про стан здоров'я.

Така практика є в багатьох країнах, проте в Україні таку довідку можна купити за 200-400 гривень, інформує Auto24.

Начальник Головного сервісного центру МВС України  Владислав Криклій розповідає, що стан здоров’я майбутніх водіїв повинні перевіряти фахівці. Тому вважає, що у сервісних центрів МВС повинен бути доступ до медичної бази. Якщо людина перебуває на обліку у сімейного лікаря, то інформація про стан її здоров'я зберігається в цій базі.

Пан Криклій додає, що така система дозволить виключити медичну довідку з переліку необхідних для отримання або заміни водійських посвідчень.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці зазначає, що з вересня 2018 дані про професійні медичні огляди будуть зберігатися в єдиній електронній базі. Це означає, що неможливо буде використовувати підроблену довідку або санітарну книжку.

Скасувати так звану корупційну систему на отримання медичних довідок можна, проте  коли з’являться такі електронні бази, поки не відомо.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також