В Україні збудують тестовий майданчик для надшвидкої залізниці Ілона Маска

2019 0

Ми у соцмережах:

В Україні збудують тестовий майданчик для надшвидкої залізниці Ілона Маска

У Дніпрі розпочнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском.

  Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Економічна правда».

Hyperloop - це розроблена Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається потяг.

Потяг фактично буде герметичною капсулою на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів за годину.

"Ми створюємо компанію, яка буде займатися розробкою технології", - заявив Омелян і повідомив, що компанія буде називатися HypeUA.

"Робимо ставку на ревіталізацію наших технологій. Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 500-600 км/год, відходять у минуле з появою Hyperloop", - додав міністр.

Майданчик для тестування цього виду транспорту з'явиться в Дніпрі за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

До проекту приєдналися Національна Академія наук, Octagonal Corporation, Південмаш, Каховський завод електрозварювального устаткування, Інтерпайп, Unit.City,  Агентство розвитку Дніпра, Український інститут майбутнього та Платформа розвитку інновацій.

За словами директора Південмашу, учасники робочої групи спілкувалися із засновником проекту Hyperloop One Ілоном Маском.

Однак набагато активнішу участь в будівництві українського майданчика візьме компанія, яка займається будівництвом Hyperloop в Мексиці - вона буде консультувати робочу групу створеного Центру транспортних інновацій.

За оцінкою Ukrainian Institute for the Future вартість будівництва Hyperloop "Київ-Одеса" буде 3,6 млрд. доларів.

За розрахунком UIF, для покриття тільки експлуатаційних витрат вартість квитка має бути 19,8 долара (близько 500 гривень).

За іншим підходом, щоб проект був окупним через 30 років, ціна квитка повинна бути не менше 4384 гривень.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також