Вараш «перезавантажать» виборами

1952 0

Ми у соцмережах:

Сергій Анощенко

Нещодавно міська рада Вараша висловила недовіру своєму голові Сергію Анощенку. І не вперше. Кілька років тому недовіра уже була, але п. Анощенко тоді через суд відстояв посаду. Цього року змушена була втрутитись обласна рада: конфлікт у Вараші вирішили зупинити виборами.

Про те, щоб втрутилась обласна рада, просив Сергій Анощенко, приїхавши на сесію. Він просив обласних депутатів звернутися до парламенту, щоб той оголосив перевибори у Вараші.

Мовляв, тільки це може вивести раду з політичної кризи і розморозити ухвалення важливих для міста рішень.

Втім, обласна рада вийшла з ситуації більш делікатно: до Верховної Ради звернулися з проханням дати оцінку подіям у Вараші, а Рівненській ОДА доручили розробити зміни до перспективного плану розвитку територій, відповідно до якого у Вараші цього року можуть оголосити вибори — до ОТГ.

Додамо, що з трибуни у сесійній залі пан Анощенко заявив, що міських депутатів проти нього налаштовує директор Рівненської АЕС Павло Павлишин, з яким у нього давній конфлікт.

Кілька тижнів тому вараські депутати проголосували за недовіру п. Анощенку. І хоча під час підрахунку голосів виникла суперечка (вистачило «за» для ухвалення рішення чи ні), секретарю міськради виготовили печатку, аби могла завіряти рішення, бо свою Сергій Анощенко не віддав.

Оскільки у Вараші з’явилося одразу дві печатки міської ради, втрутилися правоохоронці – і вилучили обидві.

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА:

— Оскільки ЦВК оголошує вибори в ОТГ двічі на рік, то голосування у Вараші відбудеться хіба у жовтні. Ми наразі готуємо пропозиції щодо можливого об’єднання Вараша з сусідніми сільрадами та надішлемо звернення до Володимирецької РДА та Вараської міськради — вирішувати все-таки їм.

Руслан Сивий, директор рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування:

Уже заплановано, що з Варашем має об’єднатися Заболоттівська сільрада. Рішення останньої вже є. Ще має визначитися Вараська міська рада. І секретар, і міський голова — за те, щоб були вибори до ОТГ. Обоє розуміють, що це перезавантажить ситуацію. Але серед депутатів однозначності немає.

 

Ніна Зубрецька, заступниця вараського міського голови:

 

- Міська рада не проти об’єднання, і відповідне рішення вже було ухвалено. Торік процес об’єднання депутати призупинили. Але бажання об’єднатися із Заболоттям лишається у силі. Тим паче, що місто вже затвердило новий генплан, який включає межі Заболоттівської сільради. Щодо печатки міськради, то дублікат секретарю міськради правоохоронці повернули. Але виконавчий комітет міськради має свою печатку, тому робота управлінь заблокованою не була.

 

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також