Вбив вилами лисицю, яка душила птицю

1810 0

Ми у соцмережах:

Вбив вилами лисицю, яка душила птицю

Одразу в двох населених пунктах Дубенського району зафіксовано випадки сказу. У Гірниках та Смизі ввели карантин.

Спершу в смт.Смига загинув домашній пес. Власниця розповіла, що тварина захворіла, а потім - стала агресивною. Собаку помістили  у вольєр, і  тварина загинула. Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відібрали патматеріал від трупа собаки та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп собаки спалено. 

А у селі Гірники лисиця проникла на подвір’я приватного господарства та почала душити  домашню птицю. Господар вилами заколов лисицю та закопав її.  Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відкопали труп лисиці, відібрали патматеріал та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп лисиці та мертву домашню птицю, яку вона задушила, спалили. 

Дубенська РДА повідомляє, що у Гірники та у селищі Смига  введено карантин на 60 діб.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.
Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також