Вчителі — без зарплати, бо не вакциновані

1474 0

Ми у соцмережах:

Вчителі — без зарплати, бо не вакциновані

Понад тисячу невакцинованих працівників освіти відсторонили на Рівненщині від роботи без збереження заробітної платні. Але не всі сприймають такі заходи покірно — дехто збирається оскаржувати в суді, а десять вчителів звільнилися, аби лиш не вакцинуватись.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА:

— Найбільша кількість відсторонених працівників освіти у Вирівській, Рівненській, Рокитнівській, Володимирецькій і Немовицькій громадах. Прикладом якісної вакцинації є Боремельська територіальна громада, де відсторонені відсутні. Там всі педагоги щеплені. Очне навчання організовано у 217 школах, а дистанційно вчаться учні 5-11 класів з 305 шкіл Рівненської області.

Богдан Турович, начальник міського управління освіти Рівного:

— Станом на 8 листопада від роботи відсторонено 46 працівників освітніх закладів Рівного. У більшості шкіл всі працівники пройшли вакцинацію: №№1,2,3, гуманітарна гімназія, №№8,10, 11,15, 16, 18, 20, 24, 28, Престиж, Елітар, Українська гімназія, Центр Надії. У когось із відсторонених працівників освітніх закладів щодо вакцинації принципова позиція, в інших — релігійні переконання. Директори закладів самостійно шукають їм заміну. Сподіваємось, за цей тиждень кількість відсторонених працівників зменшиться.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також