Вчити історію України допоможуть… жіночі сукні

2068 0

Ми у соцмережах:

Вчити історію України допоможуть… жіночі сукні

Карти України у кордонах XVI-XVIII століть — на модному молодіжному одязі. Таку ідею подала український дизайнер Міла Негру, яка презентувала у столиці колекцію жіночих суконь "Vkraina". Ідея саме такого одягу з'явилась у дизайнерки тоді, коли вона побачила однойменний проект компанії "Київстар", де у цифровому вигляді демонструють історичні документи, зокрема, карти, роблячи їх доступними на сайті проекту vkraina.com.

Сукні Оригінальні європейські мапи XVI-XVIII століть показують територію сучасної України. Дизайнерка розповідає, що коли вона побачила карти з проекту "Vkraina", то зрозуміла, що це ідеальний матеріал для створення принтів на тканині.

Сукні
Міла Негру
— Я вирішила створити одяг, за допомогою якого кожен українець може висловити свою патріотичну позицію і любов до України, — розповідає Міла Негру про свій fashion-проект. На основі оцифрованих карт дизайнер розробила лекала для кожної моделі, а далі їх переносили на тканину за спеціальною технологією. У колекції використовуються лише натуральні тканини — шовк, шифон, фатин, органза. 25% коштів, отриманих від продажу кожної сукні колекції "Vkraina", авторка планує переказувати "Українській біржі благодійності" на купівлю реанімаційного обладнання для карет швидкої допомоги на сході країни. Сукні Сукні "Vkraina.com" — це мультимедійна онлайн-презентація, створена на основі приватної колекції оригінальних геополітичних карт територій сучасної України за ініціативи компанії "Київстар". Сукні


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також