«Верес» поки що на дні

1186 0

Ми у соцмережах:

«Верес» поки що на дні

Важким вийшов старт у новому сезоні для оновленого «Вереса». Команда Володимира Гоменюка поки що лише програє. Спочатку була кубкова поразка від ужгородського «Миная» у серії пенальті. У першому турі рівняни поступилися хмельницькому «Поділлю» — 0:1, а в другому — з аналогічним рахунком житомирському «Поліссю». Долю гри вирішило пенальті на початку другого тайму.

Поразки — це, звісно, погано, але, напевно, було б неправильно, якби «Верес» за нинішніх умов вигравав. Принаймні передумов для цього особливих немає.

По-перше, і «Полісся», і «Поділля», і навіть «Минай», який грав серед аматорів, — це вже зіграні колективи, що з’явилися не вчора. Перші дві команди в минулому сезоні були в хвості другої ліги, але все ж зігралися. Натомість «Верес» у нинішньому вигляді існує місяць. Під час нашвидкуруч організованих зборів команда зіграла два «товарняки» з юнаками «Волині», а ще дві гри з більш досвідченими тернопільською «Нивою» та волочиським «Агробізнесом».

По-друге, гравці. У всіх трьох команд, яким «Верес» вже програв, значно потужніший склад виконавців. Є гравці, які вже пограли у вищих лігах. Та й лава довша. Гоменюк команду лише «ліпить». На відміну від Луткова, який три роки тому опинився у подібній ситуації, але зміг швидко створити команду, нинішній тренерський штаб має значно скромніші кадрові можливості. Пригадайте, тоді були Жовтюк, Гальчук, Деревльов, Шутов та інші, хто понюхав пороху вищої та першої ліг. А хто є зараз? Запросили Антона Яременка, який за «Верес» у 2016-му забив сім голів. Чекають, коли отримає документи з Косово Борис Орловський. Навіть складно когось нині виділити. Є підозра, що сам Володимир Гоменюк та його асистент Олег Шандрук зіграли б не гірше за підопічних.

По-третє, тренерський штаб. При усіх досягненнях Володимира Гоменюка як гравця тренерського досвіду в нього майже немає (якщо не рахувати нетривалу роботу асистентом у «Вересі» в УПЛ). Це не може не датися взнаки. Дещо досвідченіший Олег Шандрук, але все це була робота на аматорському рівні.

Ну і, по-четверте, домашня арена. При всій повазі до млинівської влади, яка підготувала селищний стадіон для матчів ПФЛ, на велику підтримку команда там навряд чи може розраховувати. Так, до Млинова з Рівного їздить кілька сот глядачів. Але чи можна це порівняти з тим ажіотажем, що був на «Авангарді» у 2015-му. І нехай вболівальницький фактор не ключовий. Але переповнені трибуни все ж могли хоча б трішки додати позитиву у гру «Вереса» і, навпаки, — деморалізувати суперника.

Поки що маємо те, що після двох турів незіграна команда, сформована з маловідомих гравців, на чолі з тренером-початківцем, яка ще й грає не там, де тренується, у турнірній таблиці остання. «Верес» єдиний у групі А, хто не набрав очок. Наступна гра в неділю у Вінниці. Кажуть, там команда з серйозними турнірними завданнями, тож розраховувати на перші очки буде непросто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також