Весна прийде після 20 березня

2050 0

Ми у соцмережах:

Весна прийде після 20 березня

В Україні зараз панує холодний арктичний антициклон, через який і затягнувся прихід весни. Тільки після 20 березня, прогнозує кліматолог Василь Троцюк, на Рівненщину прийде справжнє весняне тепло:

— Протягом цілого тижня погоду в регіоні формуватиме холодний арктичний антициклон, який дійшов аж до Італії. У Римі випав сніг на 20-см, позакривалися школи. З іншого боку, зі сторони Росії, — сибірський антициклон. Тож Україна опинилася затиснутою між цими двома антициклонами. Днями можливі снігопади на Рівненщині за рахунок надходження з Турції циклону.

Вже 10–15 березня почне танути сніг, проте суттєвіше потепліє тільки 20–25 березня — не раніше. Знову ж таки весна буде мінливою: сьогодні, наприклад, 10–15 градусів тепла вдень, через 2–3 дні — заморозки, які будуть спостерігатися ще протягом цілого квітня. Тож Пасха традиційно буде холодною.

Зі Сходу в Україну надійдуть потужні суховії, які сягнуть і Рівненської області в пік своєї потужності. Опади будуть помірними, а великі опади — локальними. Тобто якщо в межах 150-км може піти сильний сніг чи дощ, то в іншій зоні не випаде й краплини.

Літнє тепло прийде до нас 15–20 травня. Тоді нічна температура буде переважно 15 градусів. Проте три-чотири рази вона все ж може опуститися до весняної.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також