Весна, спека, непритомність

1335 0

Ми у соцмережах:

Весна, спека, непритомність

Різке потепління збільшує ризик виникнення непритомності. Людина може короткочасно втратити свідомість, перегрівшись на відкритому сонці або в задушливому транспорті і т.д. Також до непритомного стану може призвести тривале перебування в кімнаті з низьким вмістом кисню або в положенні стоячи без руху. В цих випадках судини різко розширюються, мозок відчуває дефіцит кисню, і людина може знепритомніти.

Першими ознаками непритомного стану є запаморочення, відчуття нудоти, дихання стає уповільненим, пульс — слабким, а перед очима в людини з’являється ніби «туман». У таких випадках важливо забезпечити доступ свіжого повітря — відкрити вікно, вийти на вулицю і т.д.

Щоб полегшити дихання, можна розстебнути комір сорочки, ослабити тиск ременя, зняти піджак та ін. Такі ж дії потрібно зробити, якщо людина вже знепритомніла. Людину потрібно акуратно укласти на спину, ноги їй слід підняти, перевірити, чи є пульс і дихання. У разі блювоти у потерпілого важливо повернути голову набік, щоб він не захлинувся. Якщо людина не приходить до тями через 2?3 хвилини, і, тим більше не прощупується пульс і немає дихання — потрібна термінова госпіталізація! Якщо людина прийшла в себе, то обережно допоможіть їй сісти, дайте випити води (якщо є можливість — то теплого чаю).

Щоб уникнути перегріву і непритомності в спеку, носіть із собою питну воду і пийте часто маленькими ковтками, намагайтеся уникати тривалого перебування під відкритим сонцем і в просторі без нормальної вентиляції — транспорті, задушливих приміщеннях і т.д., провітрюйте приміщення, користуйтеся кондиціонером, одягайтеся по погоді — щоб не перегрітися, захищайте голову від сонця головним убором.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також