Весняний нектар

1060 0

Ми у соцмережах:

Весняний нектар

Мед, зібраний в травні-червні, вважається найактивнішим серед усіх сортів меду і містить безліч корисних активних речовин і мінералів.

мед Свіжовикачаний травневий мед прозорий, має слабкий запах і золотистий колір. У ньому багато глюкози, і такий нектар кристалізується вже через кілька місяців після викачування (зацукровується). Однак на смакові й лікувальні властивості меду це ніяк не впливає. Насиченого аромату і легкого ментолового присмаку травневий нектар набуває через 2-3 тижні після відкачування. Тому фахівці радять вживати саме такий витриманий мед. Травневий мед допоможе зміцнити імунітет, поліпшити загальне самопочуття. Він володіє антибактеріальними властивостями, сприяє швидкому загоєнню ран і регенерації шкіри. Особливо рекомендований травневий мед людям з хворобами серця і судин: він покращує тонус судин, регулює кров'яний тиск, сприяє зняттю спазмів. Показаний травневий мед також при анемії (недокрів'ї), захворюваннях легенів і бронхів, депресіях і неврозах. Також він є чудовим омолоджувальним засобом. Маски з меду допоможуть зменшити кількість зморщок і їхню глибину, стати шкірі більш пружною і посилять вироблення природного колагену. Медові маски також помічні для поліпшення стану волосся. Травневий мед найменш алергенний, однак і він може викликати у деяких людей алергічну реакцію. Вибираючи мед, в тому числі й травневий, звертайте увагу на такі чинники:

  • якщо мед рідкий, то його недавно викачали. Кристалізуватися мед починає в середньому через два місяці після викачування. Тому рідким свіжий травневий мед може бути наприкінці травня — на початку і в середині червня. Якщо ближче до вересня вам запропонують рідкий травневий мед, то його, скоріше за все, нагрівали;
  • народний метод визначення якості меду: крапнути кілька крапель на папір і почекати 5-7 хвилин. Якщо на зворотному боці з'явиться водяниста пляма, то якість продукту сумнівна;
  • мед повинен бути одного кольору: якщо в банці меду помітні різні відтінки, плями і т.д., то такий мед може бути підробкою або його вже нагрівали.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також