Ветерани знову вимагали перерахунку пенсій

1400 0

Ми у соцмережах:

Ветерани знову вимагали перерахунку пенсій

Близько сотні ветеранів силових структур зібралися на мирну акцію протесту біля Рівненської обласної ради.

До представників обласної ради звернулася громадська спілка «Центр координації дії громадських організацій ветеранів та пенсіонерів силових структур України в Рівненській області» із заявою щодо порушень пенсійного законодавства України відносно ветеранів силових органів.

За словами голови громадської спілки Олександра Барабаша, зміни в законодавстві, які сьогодні відбуваються,  суперечить Конституції України. Зокрема, несвоєчасне перерахування розміру пенсій, їх індексація; неврахування в розмір пенсії різноманітних надбавок за певні умови служби; диспропорції у пенсійному забезпеченні ветеранів війни, які вийшли на пенсію в різні роки; «перекоси» до 800% у складових грошового забезпечення (так звані премії); відтермінування повної виплати пенсій на рік та багато інших порушень. 

- Ми, ветерани силових структур України в Рівненській області, обурені лише частковим виконанням Конституції України, яка передбачає для військовослужбовців Збройних Сил та учасників інших військових формувань особливий соціальний статус та особливі умови соціального захисту, - зауважив Олександр Барабаш.

Представники влади домовилися з пенсіонерами про створення робочої групи для проведення громадських обговорень шляхів приведення, удосконалення призначення, обчислення і перерахунку військових пенсій відповідно до вимог Конституції України. А також, з прийнятими відповідними пропозиціями звернутися до вищих органів виконавчої та законодавчої влади України, повідомляє прес-служба обласної ради. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також