Відома юрист взялася за справу смерті породіллі й дитини у Сарнах

6159 0

Ми у соцмережах:

Відома юрист взялася за справу смерті породіллі й дитини у Сарнах

Анатолій Захарчук, чоловік Марини Захарчук, яка разом з ненародженим немовлям померла у Сарненській райлікарні, подав на лікарів до суду. Його представлятиме Ліана Диновська, відома на Рівненщині правозахисниця та благодійниця. За її словами, згорьований батько стверджує, що патології у дружини ніякої не було.

 Нагадаємо, «РВ» писала про те, що 7 липня у пологовому будинку Сарн померла жінка, яка була на 41 тижні вагітності. Померла і дитина. Жінка виношувала п'яту дитину.

В поліції тоді заявили, що смерть породіллі не пов’язана з акушерською халатністю. А Василь Іванюк, головний лікар Сарненської райлікарні, казав, що в неї були виявлені супутні патології, які й призвели до її смерті.

За чутками, Анатолій Захарчук довго шукав адвоката, який би погодився представляти його інтереси в суді – ніхто не хотів братися. І врешті правозахисник знайшовся - Ліана Диновська. Ось що вона розповіла:

«Якщо були протипокази до пологів, то потрібно робити, чи рекомендувати робити кесарев розтин, необхідно було негайно рятувати людину. Відомо, що з вівторка жінка була вже у лікарні, де їй стимулювали пологи. В п`ятницю вона повідомила про перейми чоловікові, а вночі її не стало. Мені цікаво, а у дитини що було хворе? чому хоча б дитину ви не врятували- не шановні ,не лікарі, не медсестри, не акушери! 
На похованні породіллі і ненародженої дитини, чоловіка запитали про серцеву хворобу і ще багато про що, чого не відомо ні мамі породіллі, ні чоловіку за 16 років шлюбу!
Не шановні, я знов буду вивчати медичну літературу, медичні протоколи і все інше, аби ви перестали спокійно спати у той час, коли 36 річна жіночка стала Янголом разом з ненародженою лялечкою! 
Я запитала його, чому до цих пір не написано заяву до поліції, на що він відповів: « боявся людей образити, дізнавався чи не мала якихось хвороб, про які не було нам відомо, зважував і осмислював всі останні слова моєї Мариночки»....
Р. S. в п`ятницю і суботу гучно святкували Івана-Купала, можливо це є причиною таких тяжких наслідків?»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також