Віктор Чайка:10 років, як не стало рівненського голови-господарника

2263 0

Ми у соцмережах:

Віктор Чайка:10 років, як не стало рівненського голови-господарника

12 лютого 2008 року дорогою до Німеччини, де мав пройти чергову операцію, помер 66-річний Віктор Чайка, міський голова Рівного, який керував містом 18 років.

Віктор Чайка запам’ятався як голова-господарник, який мало втручався у політику. Вибори він вигравав, отримуючи близько 80% підтримки тих, хто приходив на дільниці.

Попри те, що минуло вже 10 років, Віктора Чайку часто згадують рівняни. Він, зокрема, почав змінювати центральну частину Рівного, давши дозвіл знести старі хиткі будинки.

- Це була знакова людина для Рівного, - зазначає нинішній міський голова Володимир Хомко у коментарі на своєму сайті. - Він уже увійшов в історію міста. І його будуть пам’ятати довго і добре всі: і ті, хто працював з ним, і рядові рівняни, які жили в той час, і ті, хто став працювати вже після нього.

Віктор Чайка помер, будучи на посаді міського голови. Останні місяці він тяжко хворів. Містом Чайка керував у 1981-1988 роках та у 1998-2008-х. У 1990 році він заснував фірму «Камаз-Транс-Сервіс», яка нині є одним із найбільших підприємств України, що спеціалізуються на міжнародних вантажних перевезеннях.

Портрет Віктора Чайки у міській раді Рівного

Після смерті Віктора Чайки за кінопалацом «Україна» у Рівному посадили троянди, назвавши алею Чайкиною.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також