Віктор Шакирзян залучив півтора мільйона євро від ЄС на проблеми, які не вирішувались роками

5198 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян залучив півтора мільйона євро від ЄС на проблеми, які не вирішувались роками

Рівне стало переможцем відразу двох грантових проєктів за Програмою транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027, що фінансується Європейським Союзом. За ініціативи секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна було розроблено два спільних з містом Люблін інфраструктурні проєкти. Один з проєктів передбачає вирішення проблеми підтоплення центральної частини міста, зокрема, багатостраждальної вулиці Чорновола. На його реалізацію Рівне отримає від Європейського Союзу 1 243 000 євро, а другий проєкт передбачає виділення місту понад 250 тисяч євро на встановлення 100 нових наземних пожежних гідрантів.

За словами Віктора Шакирзяна, місто сьогодні має шанс нарешті вирішити багаторічну проблему підтоплень у центральній частині міста та підвищити у Рівному безпекову складову, що особливо актуально під час війни, коли можливі авіаудари ворога можуть призвести до пожеж, а відповідно - потрібно зробити все можливе для того аби рятувальні служби могли оперативно і, головне, ефективно надавати допомогу людям.
- Грантові кошти, надані ЄС, - це безповоротна фінансова допомога. Отримати їх зараз, коли в країні триває війна і Рівне зосередилось на підтримці Збройних Сил України дозволить зменшити навантаження на бюджет міста. Ми маємо розуміти, що якби складно не було, ми повинні знаходити також кошти на вирішення гострих для міста проблем і отримання таких грантових коштів одне з джерел, яке дозволить нам сьогодні одночасно підтримувати на належному рівні наших захисників на лінії фронту і одночасно продовжити виконувати роботу в середині міста для того, щоб воно було комфортнішим для його мешканців, - говорить Віктор Шакирзян. – Успішна реалізація цих значних інфраструктурних проєктів ще більше відкриє нам двері до майбутніх міжнародних грантів та без сумнівів покращить якість життя мешканців міста.
Очільник міста Віктор Шакирзян висловив велику вдячність усім, хто долучився до отримання грантових коштів дуже необхідних місту для вирішення гострих проблем. Він подякував партнерам з Любліна, Рівненській обласній раді, представникам ДСНС, Рівнеоблводоканалу, проєктантам і проєктним менеджерам а також звісно команді депутатів, які доклали найбільше зусиль для того, аби перемога у грантовому конкурсі відбулась: Катерині Марчук та Світлані Марчук.
 
- Хочеться висловити велику подяку нашим друзям з Любліна, які не просто повірили в нас. А і не побоялися приїхати в Україну, до нас, щоб допомогти нам залучити інвестиції та покращувати наше місто, - зауважила депутатка Рівненської міської ради Катерина Марчук.

Тим самим Рівне виходить на новий рівень міжнародної співпраці. Це прекрасна можливість показати, як місто може залучати і використовувати грантові кошти ЄС.

Реалізація таких проектів дозволить громаді отримати доступ до додаткового фінансування у формі грантів від інших міжнародних благодійників, що дуже потрібно у важкий час війни
, - наголошує депутатка міськради Рівного Світлана Марчук. - Радію тому, що Віктор Володимирович повірив у ці проекти і ми вже рухаємося до їх реалізації.
Реалізувати згадані грантові проєкти місто має впродовж 24 місяців з моменту підписання відповідної угоди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також