Чиновниця з Рівненщини виписала премії й звільнилася

2427 0

Ми у соцмережах:

Тетяна Токарчук

З вересня минулого року на керівницю обласного центру соціально-психологічної допомоги Тетяну Токарчук посипалися анонімні скарги. Службове розслідування вказало на порушення з обідами для переселенців у закладі на вулиці Будівельників, проте правоохоронці ніяких злочинних проступків у цьому не знайшли. Весь цей час керівниця була на лікарняному, а як вийшла на роботу, то погодила підопічним премії у розмірі до 500%. Коли про це стало відомо керівництву області, то почались нові перевірки, які призвели до того, що Тетяна Токарчук написала заяву на звільнення.

Андрій Карауш, голова Рівненської облради:

— Коли нам стало відомо про ці преміювання, то обласна рада звернулася до обласної військової адміністрації, при якій діє група «Прозорість і підзвітність». Адже за листопад-грудень частині персоналу в закладі виписали доплати в розмірі 300–500% від окладу. Члени робочої групи прийняли рішення звернутись до правоохоронних органів за інформацією щодо результатів розслідування. А також запросити пояснення керівника відповідного комунального закладу. За результатами засідання групи керівниця написала заяву на звільнення. Тому я підписав розпорядження про звільнення Тетяни Токарчук із посади директорки Рівненського центру соціально-психологічної допомоги з 1 лютого. Підстава — її заява за угодою сторін.

Тетяна Токарчук, звільнена директорка для Суспільного:

— Вважаю, що люди мають отримувати гідну заробітну плату, коли вони працюють дуже тяжко з такими категоріями людей. Коли вони ведуть і денний стаціонар, і консультації телефоном, і цілодобовий стаціонар. Це все функції закладу, функції таких складних відділень — з особами, які постраждали і економічно, і фізично, і психологічно.

В мене оклад 9 000, плюс 30% надбавки, мінус відрахування — порахуйте. В нашому закладі прибиральниця, наприклад, прибирає тисячу квадратів. Коли оклад 3 000 гривень, то треба ці оклади змінити. Якщо мінімальна зараз 7100. Ця людина в кінці року отримала преміювання 12–15 тис. грн. Скажіть, це такі великі кошти? Коли вони на собі тягнули все в таких тяжких умовах.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також