Виробників перевірятимуть без попереджень

1658 0

Ми у соцмережах:

Виробників перевірятимуть без попереджень

4 квітня в Україні запрацює нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів.

В Україні набуває чинності Закон «Про державний контроль та дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Кожен оператор ринку (виробник, перевізник, магазин) оцінюватиметься за ступенем ризику.

- Європейська система якості та безпечності харчових продуктів дуже сувора. А новий Закон по суті впроваджує її в Україні. Це принесе користь. Споживачам, бо отримають більші гарантії безпечної їжі. І бізнесменам. Нові вимоги якості продукції підвищать конкурентоздатність підприємств. Тому вони матимуть більше шансів постачати свою продукцію на міжнародні ринки, - прокоментував заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Підприємства перевірятимуть залежно від ступеню ризику для життя і здоров’я людей. Наприклад, у магазині, де продається запакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж у магазині, де продається свіже м`ясо.  За новим законом інспектори Держпродспоживслужби здійснюватимуть перевірки, згідно з Актом перевірки. Цей документ міститиме вичерпну кількість питань для перевірки і буде публічним, що мінімізує корупційні ризики.

За порушення нового закону передбачені жорсткі санкції. Так сума штрафу для юридичних осіб може досягати 70 тисяч гривень – залежно від скоєного правопорушення. У випадку виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також