Вказівники — за півмільйона. Але з гарантією на 30 років

2064 0

Ми у соцмережах:

Вказівники — за півмільйона. Але з гарантією на 30 років

У центральній частині Рівного почали встановлювати стовпи з вказівниками — 21 такий має облаштувати бригада, яку найняло міське управління культури. Невдовзі обіцяють і 150 табличок на історичних будівлях, і 15 колон там, де будівлі не збереглися.

З бюджету за стовпи, таблички та колони заплатять 500 тисяч гривень. А призначення їхнє — показувати дорогу туристам до історичних місць Рівного. Щоправда, як іронізують деякі рівняни, щось самих туристів поки у Рівному не видно.

Та, виявляється, оті вказівники — це ще не увесь проект, а отже, і не всі кошти, які будуть витрачені на благо можливих туристів. Розпочався проект півтора року тому, і за цей час вже встигли витратити 300 тисяч гривень — на збір інформації та створення сайту.

Тарас Максименко, начальник управління культури і туризму:

— Розуміємо, що це дуже серйозні кошти. Тому робимо з таких матеріалів, щоб це не знищилося вандалами, вітром чи водою. Кованим елементам, які є на стовпах, дуже важко завдати шкоди. Їх виконав відомий коваль Артем Вольський зі Славути, який є автором балерини на Алеї кованих скульптур у парку Молоді. Плануємо, що прослужать вказівники приблизно 30 років, а усі роботи будуть завершені за два місяці.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також