Власницю «Флорії» не арештували

1447 0

Ми у соцмережах:

Власницю «Флорії» не арештували

Запобіжний захід підозрюваній у вчиненні низки шахрайств у сфері туризму Флорії Шинкарьовій Апеляційний суд залишив без змін, хоча прокуратура наполягала на застосування до неї цілодобового домашнього арешту.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно 38-річної рівнянки Флорії Шинкарьової, які запідозрили у вчиненні низки шахрайств у сфері надання туристичних послуг. Упродовж червня-липня підозрювана — туристичний агент однієї з турфірм — уклала договори із клієнтами на оформлення відпочинку в Туреччині. Загальна сума отриманих коштів від громадян — понад 160 тисяч гривень. Однак клієнти, які добросовісно сплатили необхідні суми, на очікуваний відпочинок так не потрапили. Коштів їм також не повернули. Жінці повідомили про підозру у шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому, вчиненому повторно.

Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 27 липня було відмовлено у задоволенні клопотання слідчого про застосування відносно громадянки Шинкарьової цілодобового домашнього арешту та застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Не погодившись із рішенням місцевого суду, прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. У судовому засіданні прокурор наполягав на зміні підозрюваній запобіжного заходу на більш суворий — цілодобовий домашній арешт. Підозрювана і її захисник просили суд апеляційну скаргу залишити без задоволення.

Апеляційний суд Рівненської області в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, ухвалу слідчого судді Рівненського міськсуду залишив без змін, апеляційну скаргу прокурора — без задоволення. Шинкарьовій залишили особисте зобов’язання.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила РВ, що ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що державний обвинувач не надав переконливих доказів і достатніх підстав, що підозрювана може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні. Крім того, підозрювана, яка має на утриманні неповнолітню дитину, від моменту оголошення їй підозри та обрання запобіжного заходу добросовісно виконує покладені на неї процесуальні обов’язки.

Читайте також : Прокурори на «Флорію» не скаржилися: про скандал навколо туристичного агентства Рівного
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також