Водник «консервує» студентський гуртожиток

4485 0

Ми у соцмережах:

Водник «консервує» студентський гуртожиток

НУВГП закриває один зі своїх гуртожитків на вулиці Миколи Карнаухова у Рівному. Про це в університеті говорять уже кілька місяців і навіть подейкували, що керівництво вишу планує зробити на місці гуртожитку готель, а студентам натомість у новому навчальному році забракне місця для проживання.

Національний університет водного господарства та природокористування має наразі вісім гуртожитків на вулицях Миколи Карнаухова, Студентській та Чорновола. Закривати планують гуртожиток №3, що на вулиці Карнаухова, 62, найближче до Чорновола, бо він є найменш заселеним.

Багато студентів жили у цьому гуртожитку по одному в кімнаті, майже половина місць була не заповнена, — коментує начальник планово-фінансового відділу НУВГП Микола Марчук. — Наразі ми цей гуртожиток не закриваємо, а консервуємо. Кількість охочих проживати у гуртожитках зменшується, тож ми порахували, що у наступному році зможемо розмістити усіх студентів на менших площах. Законсервувавши один гуртожиток, ми зменшимо витрати на утримання студентського містечка і зекономлені кошти спрямуємо на покращення умов в інших гуртожитках. Створювати готель ніхто не збирається.

За словами пана Марчука, попри «консервацію» гуртожитку на вул. Карнаухова, жодних проблем із поселенням студентів не виникатиме. За його словами, університет, заселивши усіх «своїх», і надалі пропонуватиме поселення для студентів інших закладів, зокрема медколеджу, та навіть для тих, хто вже давно не навчається. Останні за місце у гуртожитку «водника» платять більше. Студенти університету ж — близько 500 грн. на місяць. Чи зростатиме і на скільки плата на наступний рік, каже п.Марчук, поки не визначилися.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також