Володимир Ковальчук: «Муляренко оголосив «війну» депутатам»

3217 0

Ми у соцмережах:

Володимир Ковальчук: «Муляренко оголосив «війну» депутатам»

На минулій сесії Рівненської обласної ради було прийняте рішення №1012. Цього рішення дуже чекали усі обласні депутати, з якими автору доводилось спілкуватися за два з половиною роки роботи нинішньої каденції обласної ради. Це рішення дає можливість депутатам використовувати на потреби їхніх виборчих округів 25% коштів, отриманих областю від перевиконання бюджету. Однак, на цьому тижні стало зрозуміло, що ситуація з «депутатськими грошима» не така проста.

Вирішили поспілкуватися на цю тему з автором цього рішення, депутатом обласної ради Володимиром Ковальчуком:
— Мій проект рішення, який був підтриманий депутатами на минулій сесії, не є чимось унікальним. У багатьох областях вже давно діє така практика, коли частина, або навіть і всі кошти від перевиконання бюджету області розподіляються порівну між усіма округами, і депутати мають право виділяти ці кошти. Наприклад, в сусідній Житомирській області на один округ обласного депутата припадає аж півтора мільйони гривень. За таку суму можна зробити дуже багато корисних для людей справ. У нас до останнього часу сума на одного депутата була десять тисяч гривень. Погодьтесь, що за таку суму неможливо навіть допомогти людям на лікування, і тому обласні депутати ходять, як жебраки, випрошуючи допомогу мешканцям свого округу. Думаю, саме тому 37 депутатів Рівненської обласної ради підтримали мій проект рішення.
Звісно, наявність цього рішення дуже не сподобалась нашій виконавчій владі, адже забирає у них вагомий важіль впливу на депутатів, особливо опозиційних. Тому, коли я випадково дізнався, що РОДА подала позов до суду з вимогою скасувати рішення Рівненської обласної ради № 1012, то здивування не було, було обурення. Це ж гроші для допомоги простим людям, гроші для вирішення проблем сіл та міст Рівненщини! Скажу більше — за моєю інформацією на сесію обласної ради готується проект скасування мого рішення про виділення коштів на округи. Тобто, одночасно на одне рішення подається позов до суду і готується його скасування на сесії обласної ради. Це свідчить про те, що облдержадміністрація робить все можливе та неможливе, аби не випустити зі своїх рук кошти від перевиконання бюджету і давати їх, в першу чергу, «своїм» слухняним депутатам. Хочу звернутися до своїх колег по обласній раді. Якщо вже РОДА оголосила війну депутатам обласної ради і подала до суду, то потрібно дочекатись остаточного рішення суду. Якщо пан Муляренко хоче скасувати це рішення без суду, який сам він ініціював, то на мою думку, він є боягузом та жадібною людиною, яка не здатна об‘єднати усіх мешканців Рівненщини. Тому закликаю колег не піддаватись на провокації діючого голови, а думати про інтереси виборців, тим більше, що вам йти на вибори і ще не відомо, де буде тоді нинішній очільник області.
Я пропоную пану Муляренку провести відкриті дебати у прямому ефірі на будь-якому місцевому телеканалі і обговоримо всі переваги і недоліки мого проекту рішення про 25% коштів.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також