Як не набрати вагу в період посту

1064 0

Ми у соцмережах:

Як не набрати вагу в період посту

Під час Великого посту багато хто намагається дотримуватися певних обмежень і в їжі. Однак, як виявилося, змінений раціон може призвести до несподіваного збільшення ваги.

Дієтологи нагадують про недоцільність надмірного захоплення фруктами і горіхами, адже, наприклад, горіхи, як замінник жирів тваринного походження, здатні спровокувати збільшення кількості спожитих організмом жирів. Прості вуглеводи, що містяться у фруктах у великій кількості, збільшують калорійність їжі, що також призводить до збільшення ваги. Синергія вуглеводів і жирів здатна і зовсім збільшити швидкість утворення жирових клітин, тим самим збільшивши об'єми талії та стегон.

Причому, як відзначають експерти, за період посту можна набрати до 7% від початкової ваги. Тому тим, хто постить, слід правильно розрахувати кількість споживаних білків, жирів і вуглеводів, а також вітамінів і амінокислот. Тільки такий раціон буде справді корисним для організму і посприяє його очищенню. Метою ж Великого посту має бути очищення духовне, а не схуднення, як у звичайній дієті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також