Як рівненські політики порадились, помолились і поснідали (ФОТО)

1828 0

Ми у соцмережах:

Як рівненські політики порадились, помолились і поснідали (ФОТО)

Американська традиція молитовного сніданку, схоже, приживається в Рівному. Сьогодні вранці, 10 жовтня, рівненські чиновники, політики, священнослужителі, бізнесмени та учасники АТО зібралися помолитися та поснідати на запрошення голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Як і торік, захід проходив у ресторані «Спорт».

Перед початком сніданку о восьмій ранку гості пройшли реєстрацію. Стенд з іменами містив вказівки, кому за який стіл сідати. Проте в процесі були внесені правки. Наприклад, до столу №1 підсадили міського голову Рівного Володимира Хомка та нардепа Валерія Карпунцова.

Розпорядження щодо накритого столу, як і торік, віддавала заступниця голова Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Гостей було менше, ніж торік, всього – понад 60. Прийшли не усі, хто мав бути. Наприклад, на сніданку не був помічений секретар міськради Сергій Паладійчук, хоча в списках він числився. Не було ректорів та проректорів вищих навчальних закладів Рівненщини, яких запрошували на молитовний сніданок у 2017-му.

Захід розпочався з молитви «Отче наш» та проповідей митрополита Сарненського і Поліського Анатолія (УПЦ), архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона (УПЦ КП) та єпископа Рівненського і Волинського Гавриїла (УКЦ).

Після цього всі присутні присіли поїсти. Сніданок був скромним. Якщо торік це були ковбаси вищих сортів і бутерброди з червоною ікрою, а столи ломилися від страв, то цього року на столах стояли тільки фрукти й солодке. А снідали гості одним блюдом – млинцями, запиваючи їх соком і кавою.

Цей стіл був найбільш VIPовим, якщо можна так висловитись. Тут сиділи очільники церков, області й міста, а також нардепи. Інших розсадили, керуючись, очевидно, якимись власними розрахунками. Наприклад, рівненському депутату Олександру Чубаю дісталося місце між головним прокурором області Богданом Подубинським та головою Рівненського апеляційного суду Олегом Полюховичем. Світлана Богатирчук-Кривко сиділа біля директора Рівненської АЕС Павла Павлишина.

Потім гості ще раз встали помолитися – за Україну та її захисників. Молитви прочитали нардепи.

Розважала присутніх Наталя Боярська – вокал Рівненського обласного драматичного театру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також