Як шматок парку віддали в оренду?

1789 0

Ми у соцмережах:

парк «Просвіти»

Понад 20 соток землі у парку «Просвіти», що на Північному, нещодавно запропонувало для продажу агентство нерухомості «Рівне Ріелт». Згодом оголошення зникло. А чиновники почали пояснювати, що це просто помилка. Насправді ж у цієї ділянки є орендар — зараз він виготовляє меблі, але має мрію збудувати в парку на Північному торговий центр.

Парк належить місту, але клаптик землі там уже десять років орендує підприємець Петро Страшок. Поки на цій території ростуть чагарники, місцеві облаштували там лавки і грають у карти.

Дмитро Козачок також живе на Північному, і саме він побачив повідомлення про продаж землі в парку «Просвіти»:

Моєму здивуванню не було меж, бо ця земля перебуває у комунальній власності, а сам парк знаходиться посеред мікрорайону. Там живе величезна кількість людей. Місце для будівництва аж надто привабливе.

Петро Страшок, підприємець, який виробляє меблі, не приховує своїх намірів:

— Я орендую там землю і маю намір будувати торговий центр. Однак поки не вистачає коштів. Нікому щось робити з тією землею я не дозволяв.

Назарій Поліщук, голова комісії з міського господарства:

П’ятнадцять років тому міська рада віддала цьому підприємцю в оренду землю. Він має право побудувати на майже 21 сотці парку торгово-побутовий комплекс. Цікаво, що земельну ділянку формували за рахунок землі парку та управління освіти. Адже невеликий її клаптик належав до дитсадка №55 «Котигорошко», який знаходиться неподалік. Управління освіти відмовилося від 1473 кв. м землі на користь цього підприємця. До неї додали ще невелику частинку паркової землі та перевели новоутворену земельну ділянку до земель запасу міста. Можна припустити, що в 2003 році це відбулося не просто так. Сам же орендар в рік за оренду 21 сотки міської землі платить 17 900 гривень. З оголошення ріелторської фірми виходить, що вони продавали право будуватися там за 200 тисяч доларів. Можна лише припустити, скільки вони б заробили за рахунок міста. Але для цього їм ще потрібно «проштовхнути» через сесію рішення про суборенду тієї земельної ділянки.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також