Як відлякати ворон з городу?

1164 0

Ми у соцмережах:

Як відлякати ворон з городу?

Городи та поля є одними з найбільш привабливих об’єктів для птахів. Це цілком природньо, оскільки на таких ділянках для них є багато їжі. Птахи харчуються ягодами, плодами, овочами та різними рослинами, в результаті чого завдають шкоди урожаю. Крім цього, пернаті залишають за собою багато бруду та пір’я, що сприяє засміченню території.

Особливо активно такі проблеми створюють ворони. Вони є частими гостями на городах, тому боротьба з ними для багатьох власників є одним з пріоритетних завдань. Проте, позбутися птахів нелегко. Це обумовлено тим, що вони значно розумніші за інших пернатих. Все ж навіть для таких шкідників в продажу можна знайти відлякувачі птахів https://nasekomym.net/borba-s-pticami/. Пропонуємо дізнатися, що саме з представлених в продажу різновидів підходить для городів та полів.

Шиповані стрічки

Якщо не знаєте, як позбутися ворон на городі, тоді варто почати з шипів. Це конструкції, які складаються з основи та прикріплених до неї металевих або пластикових зубців. Вони можуть встановлюватися на тверді поверхні за допомогою клею або шурупів.

Завдяки наявності десяткам виступів, такі пристосування є перешкодою на шляху птахів. Щоб забезпечити бажаний ефект, варто встановлювати шипи в декількох місцях:

  • огорожах;
  • спеціальних конструкціях на городі;
  • на гіллі дерев.

Крім цього, конструкції можна розмістити в місцях, де найчастіше перебувають ворони. Все це створює дискомфорт під час відвідування городів та ділянок, а також змушує їх шукати інші ділянки. В результаті з часом можна помітити, як на город прилітає все менше птахів.

Звукові відлякувачі

Тим, кого цікавить, як боротися з воронами на городі, також варто звернути увагу на відлякувачі зі звуковими та ультразвуковими сигналами. Пристрої з першої категорії містять в собі механізм, який створює звуки, схожі на крики хижих птахів. В конструкціях встановлені датчики руху. Коли птахи підлітають до ділянки, то ці елементи передають сигнал, після чого вмикається звуковий сигнал.

Ультразвукові моделі мають той самий принцип функціонування, проте відрізняється саме тип звуків. Замість імітації криків хижаків в цьому випадку використовуються ультразвукові хвилі. Вони не сприймаються людськими органами чуття, а уловлюються лише птахами. Це забезпечує відсутність дискомфорту в процесі використання та високий рівень ефективності.

Специфіка ультразвукових відлякувачів забезпечує вплив на великій території. Саме це робить пристрій ідеальним рішенням для городів та присадибних ділянок різних розмірів. Проте, перед покупкою таких пристосувань, варто проконсультуватися з фахівцями магазину. Вони допоможуть обрати найефективніший варіант для конкретного випадку.

Додаткові методи

Досвідчені городники на питання, як позбутися від ворон на ділянці, дають різні відповіді. Хтось використовує старі компакт-диски, хтось купує голографічні фігури хижих птахів, а хтось навіть застосовує спреї для відлякування птахів.

Кожен з цих методів дає певні результати. Проте, щоб побачити ефект, потрібно враховувати індивідуальні характеристики.

"Джерело: nasekomym.net"


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також