Як затримати старіння мозку

1070 0

Ми у соцмережах:

Як затримати старіння мозку

З роками в головному мозку, як і в усьому організмі, відбуваються зміни. Спочатку вони зовсім не помітні, але з кожним роком людина може помічати, що вже не так легко запам'ятовується нова інформація, наприклад, імена людей і їхні мобільні номери.

Вчені зазначають, щоб затримати старіння мозку, потрібно повноцінно харчуватися, бути фізично активним, не мати шкідливих звичок. А ще вони дають такі поради, які допоможуть відтермінувати вікові зміни на кілька років.

• Багато читати і вчити напам'ять вірші класиків — це тренує пам'ять і розвиває інтелект.
• Схуднути, якщо є зайва вага, а в разі, коли ви не страждаєте від ожиріння, потрібно просто підтримувати форму, дотримуючись принципів здорового способу життя.
• Забути про минуле і намагатися не поринати в негативні думки. Високий рівень гормону стресу в організмі дуже шкідливий, він буквально знищує здорові клітини і сприяє ранньому старінню.
• Спати 7-9 годин за ніч, щоб почуватися добре і не втягувати свій організм в стрес від недосипу.
• Тренуватися щодня — це корисно не тільки для мозку, а й для серця і всього організму в цілому. Неважливо, в який час відбудеться тренування і чим саме ви будете займатися, головне — не припиняти цього робити в жодному разі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також