Які сільські дороги і за скільки ремонтуватимуть цього року на Рівненщині

3798 0

Ми у соцмережах:

Які сільські дороги і за скільки ремонтуватимуть цього року на Рівненщині

281 млн грн з державного бюджету уже розподілено на місцеві дороги області, які цього року передали на управління Рівненській ОДА. До переліку потрапили кілька десятків ділянок у різних районах.

50 млн гривень з виділеної суми буде витрачено на експлуатаційне утримання та дрібний ремонт. Решта – на поточний середній та капітальний ремонти.

Днями Кабмін презентував, з якими темпами регіони ремонтують місцеві дороги. На Рівненщині було використано лише 11% коштів, виділених з держбюджету. На Івано-Франківщині, для порівняння – 65%, на Хмельниччині – 54%. Щоправда, Черкаська за ремонти ще не бралася взагалі.

Попри те, що обласні депутати на Рівненщині лобіювали, щоб кошти з держбюджету були розподілені районами рівномірно, деякі отримали суттєву перевагу.

До прикладу, Рівненський район одержав 20,2 млн грн., Сарненський – 23,9 млн грн., Дубенський – 22,2 млн грн.

Натомість, Рокитнівський – 6,3 млн грн., Демидівський – 6,1 млн грн, Корецький – 9,9 млн грн.

Щодо інших, то Березнівський район на ремонт місцевих доріг матиме 11,1 млн грн, Володимирецький – 16,8 млн грн, Гощанський - 16 млн, Дубровицький та Зарічненський – по 12,8 млн грн, Костопільський – 15,6 млн грн, Млинівський район – 13,8 млн грн, Радивилівський – 16,3 млн грн та Острозький – 16,8 млн грн.

Суми, передбачені на різні ділянки, коливаються від кількох сотень тисяч до кількох мільйонів гривень, залежно від протяжності та складності ремонту.

Найбільше витратять на поточний середній ремонт таких доріг: 9,6 млн грн – на 5,4 км від Вітковичів до Хотина Березнівського району, 8 млн грн – на 6,7 км від Володимирця до Антонівки, 5 млн грн – на 4 км між селами Красносілля та Воронки Володимирецького району, 4 млн грн – на ремонт 1,7 км від Дібрівська до Сварицевичів Дубровицького району, 8 млн грн – на 7,9 км біля Бору Зарічненського району, 10,3 млн грн – на 4 км від Здолбунова до Глинська, 5,7 млн грн – на 6 км від Корця до Великих Межиріч, 7,9 млн грн – на 2 км від Мар’янівки до Рокитного, 4 млн грн – на три кілометри від Ярославичів до Яловичів Млинівського району, 6 млн грн – на 1,7 км від Єльного до Томашгорода Рокитнівського району, 12,5 млн грн – на 4,3 км від Яринівки до Тутовичів Сарненського району.

Щодо капітального ремонту, то 8 млн грн передбачили на заміну трьох кілометрів від села Мартинівка до села Грушвиця Рівненського району, 4 млн грн – на трохи більше кілометра від села Майкова до Жаврова Гощанського району, 5 млн грн – на 1,6 км від Молодіжного до Княгининого та 4,2 млн грн – на 1,2 км у селі Майдані Дубенського району.

Усі дороги, на які виділили кошти, у цій табличці, взятої із розпорядження голови ОДА:

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також