Якщо хочеться…

2188 0

Ми у соцмережах:

Якщо хочеться…

Харчові уподобання людини можуть розповісти не тільки про звички і традиції, прийняті в сім'ї, а й про стан здоров'я. Якщо вас нестерпно тягне на:

Солодке

Це може свідчити про нервове і розумове перенапруження. Глюкоза бере активну участь у виробленні гормону стресу — адреналіну. Вона також основний постачальник енергії для головного мозку. При стресі цукор витрачається швидше, і організм постійно потребує все нових порцій. Але можливо, це ознака цукрового діабету: якщо бажання з'їсти що-небудь солодке стає нав'язливим протягом тривалого часу, при цьому постійно мучить спрага, апетит значно підвищився і за добу виділяється багато сечі.

Солоне

Якщо їжа весь час здається недосоленою, то це може бути ознакою запалення або появи нового вогнища інфекції в організмі. Найчастіше це проблеми, пов'язані із сечостатевою системою: цистит, простатит, запалення придатків. Потяг до солоного може свідчити і про зниження імунітету.

Пекуче

Їжа здається прісною, поки не поперчите? Це може означати, що у вас «ледачий шлунок», він повільно перетравлює їжу. А пекучі спеції та прянощі якраз стимулюють травлення. При порушенні ліпідного обміну також може спостерігатися потреба в гострому. Гостра їжа сприяє розщепленню жирів, у тому числі виведенню «поганого» холестерину, «чистить» судини. Але при цьому подразнює слизову шлунка.

Гірке

Це сигнал про «зашлакованість» травної системи або про те, що організм перебуває в стані інтоксикації.

Кисле

Нерідко це ознака гастриту з недостатньою секреторною функцією, коли шлунковий сік має знижену кислотність. При застудах і підвищеній температурі кисле пиття (журавлинний морс, чай з лимоном) допомагає полегшити стан. Воно також збуджує апетит.

В’яжуче

Якщо раптом нестерпно захотілося ягід черемхи або хурми, значить — захисні сили вашого організму слабшають. Продукти з терпким смаком сприяють поділу клітин шкіри, загоєнню ран, покращують колір обличчя. Вони також допомагають зупинити кровотечу, виводять мокроту при бронхолегеневих проблемах. Але в'язка їжа згущує кров — це може бути небезпечним при варикозній хворобі, гіпертонії, серцевих захворюваннях.

Прісне

Потреба в такій їжі нерідко виникає при гастриті або виразці шлунка з підвищеною кислотністю, запорах, а також проблемах з печінкою і жовчним міхуром. Прісна їжа діє як проносне, допомагає зменшувати спастичний біль, заспокоює шлунок. Якщо вся їжа здається вам прісною, позбавленою смаку, при цьому у вас постійно поганий настрій і знесилення, то мова може йти про депресію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також