«Якщо вам на голову впаде бурулька, то жек не винний»

1747 0

Ми у соцмережах:

«Якщо вам на голову впаде бурулька, то жек не винний»

У Рівному люди обурюються оголошенням ЖКП «Галицьке». Воно попередило, що не несе відповідальності, якщо когось травмує бурулька з даху.

Як написав у Facebook мешканець будинку на вул. Бандери, 65 Олександр Безощук, виходить, що в разі чого усі претензії треба буде пред’являти тим людям, які мешкають на поверхах вище:


«На мою думку, люди точно робити цього не мають. Є вимоги до техніки безпеки при виконанні робіт на висоті. Це ж проблема по всьому місту. Добре, що ще не було нещасних випадків».

За словами голови комунальної комісії Рівненської міської ради Назарія Поліщука, жек має проводити висотні роботи по очищенню від льоду, якщо будинок за ним закріплений. Те ж саме з ОСББ і управляючими компаніями:

«Взагалі очищення від брульок - це недешева справа. Тому, зазвичай, на цьому економлять. Ніби, і так розтане».


Додамо, що влада Рівного застерігала людей, щоб не ходили близько біля будинків. Спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів. Необхідно триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху.

На об'єктах благоустрою міста забороняється очищати дахи від снігу та льоду без встановлення тимчасових огорож на прилеглих до будівель і споруд територіях.

Керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи – підприємці, власники садиб відповідно до чинного законодавства несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до заподіяння шкоди майну та/або здоров’ю громадян, на власних, прилеглих/закріплених за підприємствами, установами, організаціями територіях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також