Юні архітектори запропонували проекти відновлення історичного Дубно на Рівненщині

1082 0

Ми у соцмережах:

Юні архітектори запропонували проекти відновлення історичного Дубно на Рівненщині

Молодіжні ідеї з відновлення історичного центру Дубно на Рівненщині та його популярного заповідника презентували київські студенти.

Як розповів директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Леонід Кічатий, заповідник уже шостий рік активно співпрацює з Київським національним університетом будівництва й архітектури. За ці роки студенти першого та шостого курсу виконали великий обсяг робіт. Усі вони спрямовані на відновлення історичного вигляду Дубна, а в результаті перетворення його на культурно-видовищний центр для туристів з розгалуженою готельною інфраструктурою.

Так, студентка Анна Томусяк презентувала проект відновлення автентичного фасаду Будинку контрактів в місті Дубно, який поступово руйнується.

А метою дипломної роботи Катерини Бичкової було дослідження реконструкції історичних будівель під створення сакральних комплексів на прикладі Центральної синагоги міста.

Студентка Кристина Бондаренко проаналізувала містобудівну ситуацію міста Дубно та запропонувала територію вулиці Свободи звільнити від автомобілів та влаштувати пішохідну зону з лавами. Адже вулиця в перспективі може стати туристичним шляхом від Дубенського замку до Луцької брами. Також студентка звернула увагу на хмелефабрику на вулиці Свободи. Будівля побудована ще в 1831 році чеською меншиною, продукція заводу не раз займала перші місця в міжнародних конкурсах пивоваріння. Саме тому, на думку юної архітекторки, важливо відтворити не лише історичну функцію даного об’єкту, а й додати нову готельно-ресторанну.

Усі роботи вионано під керівництвом завідувача кафедри основ архітектури та архітектурного проектування,  народного архітектора України, доктора архітектури, професора Олега Слєпцова та доцента, кандидата архітектури Сергія Ніканорова.

Усі ідеї студентів-архітекторів дуже цінні для Дубно. Адже вони спрямовані на активізацію притоку туристів до міста, створення робочих міст, поліпшення дозвілля містян, додав Леонід Кічатий.

Матеріал Ірина Місюри для «Голосу України» 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також