Юрій Вірт став головним тренером «Звягеля»

567 0

Ми у соцмережах:

Юрій Вірт став головним тренером «Звягеля»

Колективу футбольного клубу «Звягель» представили нового керманича. Ним став відомий український тренер Юрій Вірт, який раніше тренував рівненський «Верес». Він підписав контракт зі «Звягелем» на три роки. Це серйозний проєкт, перша ціль якого - вийти команді в Першу лігу.

- Юрій Вірт пройшов великий шлях з рівненським Вересом. Другу лігу, Першу лігу і в УПЛ продовжував витискати максимум з доступних йому ресурсів, даючи мотивацію гравцям показувати свій кращий футбол в карʼєрі. Такий тренер з таким досвідом потрібен ПФК Звягель, щоб досягати поставлених перед командою цілей. Тому я радий, що Юрій Миколайович прийняв мою пропозицію і погодився прийняти команду в такий складний час посеред сезону, коли в Другій лізі розгортається запекла гонка за чемпіонство. В нас не було часу на довгі перемовини. В неділю ми зустрілися в Звягелі, тренер побачив місто, стадіон, дізнався від мене більше про команду, а вже сьогодні, у вівторок, провів з гравцями перше тренування. Видно, що заскучив за тими емоціями, які дає тренерська робота, мотивований і націлений на успіх, - розповів президент ПФК Звягель Дмитро Костюк.

Юрій Вірт – відомий в минулому воротар, який виступав за «Скалу», донецький «Металург» (двічі бронзовий призер Вищої ліги), «Шахтар» (неодноразовий чемпіон та володар Кубка України) та «Борисфен». Провів майже дві сотні поєдинків у Вищій лізі України, та ще чимало матчів у інших змаганнях, серед них – 2 матчі за національну збірну, причому обидва – «на нуль»! Є членом клубу Олега Рудакова, провівши 102 «сухі» поєдинки на найвищому рівні! Після завершення кар’єри гравця працював тренером воротарів у системі донецького «Металурга», тренером – у «Сталі» з Кам’янського, як головний тренер очолював «Верес» та «Рух». Після другого приходу у «Верес» очолював клуб протягом чотирьох років, розпочавши з Другої ліги України, вигравши потім Першу лігу та за два роки вийшовши з командою до УПЛ, де також працював із рівнянами протягом двох сезонів та став улюбленцем тамтешніх уболівальників!

Разом із головним тренером Юрієм Віртом у ПФК «Звягель» також працюватиме його помічник Микола Лапко – відомий у минулому футболіст, уродженець Львівщини, що протягом кар’єри виступав за «Карпати», «Скалу», ФК «Львів», «Ворсклу», «Прикарпаття», туркменістанський «Копетдаг», запорізький «Металург», азербайджанський «Сімург» та луцьку «Волинь». Як гравець провів більше сотні поєдинків на найвищому рівні, за «Металург» змагався у пам’ятній дуелі Кубка УЄФА проти «Лідса», а з «Карпатами» вигравав Першу лігу України.
Разом із Юрієм Віртом працював уже як тренер у «Вересі», з яким виходив з Другої ліги в УПЛ та вигравав Першу лігу України

Президент ПФК Звягель Дмитро Костюк привіз додому у Звягель ілегенду української Прем’єр-ліги Андрія Блізніченка, який тако був гравцем рівненського "Вереса"

- Ще десять років тому, в розмовах про футбол звягелян Блізніченко в свої 20 вже був легендою в місті. В той час єдиний вихованець місцевого футболу, що грав у Вищій лізі, ще й в потужному Дніпрі, гравець молодіжної збірної України. А в самому ж Звягелі тоді навіть клубу не було, неймовірно було уявити, що Андрій колись повернеться грати в нашому місті. З того часу Андрій зробив яскраву кар'єру, грав закордоном, здобував трофеї, останнім клубом був представник елітного дивізіону - рівненський Верес і на мою думку він був кращим в команді і вніс неоціненний вклад в те, що команда зберегла прописку в УПЛ. Тому я впевнений, що Андрій нам допоможе і радий тому, що він погодився на мою пропозицію перейти в ПФК Звягель! І принагідно дякую за такого сина чудовому тренеру, тренеру ДЮКФП Звягель і нашої аматорської команди Звягель Валерію Анатолійовичу Блізніченку, який зумів виховати двох синів для гри на рівні УПЛ, що є унікальним досягненням, - розповідає президент "Звягеля" Дмитро Костюк.

Андрій Блізніченко – 29-річний універсальний півзахисник родом зі Звягеля. На дитячо-юнацькому рівні виступав за запорізький «Металург», а професійну кар’єру розпочинав у «Дніпрі», де робив перші кроки в УПЛ та єврокубках. Андрій також більш ніж активно грав у юнацьких та молодіжних збірних України, за які має 76 матчів та 13 голів! Виступав також за турецький «Карабюкспор» та молдовський «Шериф», з яким двічі ставав чемпіоном країни та вигравав Кубок Молдови! Після цього грав за рівненський «Верес» в УПЛ з січня 2022 року по січень 2023 року. І за цей час встиг стати лідером команди, провівши за клуб 28 ігор, забивши 6 голів .

16 квітня новий головний тренер Юрій Вірт, його помічник Микола Лапко та новачок  клубу Андрій Блізніченко були представлені колективу, а також усі разом провели перше тренування з новим керманичем, повідомляє ПФК "Звягель" .  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також