Ющенко дійшов до рівненських квартир

2270 0

Ми у соцмережах:

Ющенко дійшов до рівненських квартир

Президент України Віктор Ющенко прилетів до Рівного, щоб подивитися на новозбудовані будинки молодіжного житлового комплексу та вручити ключі новоселам.

…Багатоповерхівку для молодих сімей на вулиці Струтинської, 41 будували більше п’яти років, і лише 18 травня її ввели в експлуатацію разом із збудованим поряд 20-квартирним будиночком. Саме на них прилітав подивитися Президент України Віктор Ющенко минулого четверга. Щоправда, в «молодіжних» будинках поки мало хто заселився — саме зараз у помешканнях роблять ремонти. А тому чиновники заздалегідь дзвонили власникам квартир та просили їх приїхати того дня до подвір’я будинків, аби зустріти Президента. Молоді сім’ї чекали на Віктора Ющенка не одну годину. Деякі жінки, аби не нудитися, навіть розпивали на лавочках гарячі напої. Інші — ділилися своїми історіями отримання житла. — Стали на чергу в 2003 році, з моменту народження другого сина. Чекали довго і вже майже втратили надію, — розповідає пані Наталя. — Оформили договір на купівлю трикімнатної квартири. Обіцяють, що 25% від кредиту нам відшкодує держава. Ми працюємо в бюджетній сфері, всі допомагають, але все одно платити важко. Практично віддаємо останні гроші. А от сім’ї Ковальських держава відшкодує 50% кредиту — вони виховують трьох дітей. — На молодіжний кредит чекали вісім років, — каже пані Ковальська. — Половину вартості нам мають відшкодувати. Зараз робимо ремонт у квартирі. Звичайно, задоволені, що матимемо власне окреме житло. Вже 12 років живемо з батьками. Тим часом начальник управління сім’ї та молоді Михайло Волинець вказував молодим сім’ям, як себе поводити: «Так, щоб об 11-й годині ви всі стояли на цьому майданчику. У вас є півгодини для своїх справ. Коли Президент зайде в будинок, ніхто нікуди не розходиться. Всі чекаємо тут... Так, а де прапорці?..» (пізніше синьо-жовті маленькі прапорці роздали діткам, що стояли у перших рядах — Авт.). Віктор Ющенко трохи спізнився, тому оглядав не два будинки, як це було заплановано, а один — двадцятиквартирний. Перед цим сказав кілька слів про необхідність фінансування будівництва житла для молодих та багатодітних сімей, дітей-сиріт. Пожалівся на те, що в бюджеті на цей рік поки не передбачили жодної копійки на компенсацію відсотків кредитів та висловив надію, що при внесенні змін до бюджету уряд передбачить фінансування програм для молодих сімей. А після коротких оглядин помешкання новозбудованого будинку Віктор Андрійович охоче сфотографувався у юрбі з дітьми. «Ти тільки всіх захопи, якщо треба відійти, я відійду», — звернувся Віктор Андрійович до свого фотографа. Кілька фотокадрів, коротка прес-конференція для журналістів — після чого Віктор Ющенко разом з головою облдержадміністрації Віктором Матчуком сіли в авто та поїхали від житлового масиву до гелікоптера, яким Президент відлетів до села Карпилівка Волинської області, де також мав вручити ключі від будинків багатодітним родинам. Того дня Віктор Ющенко, вочевидь, був у гарному настрої, тож особисто взяв на себе роль водія «Мерседеса» та повіз Віктора Матчука, який сів поруч з ним.

Денис БУЛГАК.

Довідка РВ У Рівненській області на обліку на отримання житла, кредитів чи покращення житлових умов перебуває більше 2,5 тис. молодих сімей. Починаючи з 1990 року, понад 1,5 тисячі сімей отримали житло за різними молодіжними програмами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також