З чобіт — у босоніжки

1301 0

Ми у соцмережах:

З чобіт — у босоніжки

Після носіння чобіт, товстих вовняних колгот і шкарпеток взимку шкіра на ступнях і колінах стає шорсткою, сухою, а в декого навіть з'являються натоптиші. Пом'якшити її можна за допомогою скрабів, пілінгу, кремів і олійок.

Знімати ороговілий шар шкіри з колін слід тільки скрабами, а не пемзою чи скребком (їх застосовують для ступень). Робити процедури слід не частіше двох разів на тиждень після прийняття ванни, коли шкіра розм'якшилася. Крім скрабу, для загрубілих колін можна робити компреси на основі косметичних олійок — кокосової, оливкової та ін. Нанесену олійку тримати 10-15 хв., потім змити і нанести зволожувальний крем.

Потемнілу шкіру на колінах можна відбілити кефіром, соком лимона або квашеною капустою. Для цього потрібно 10-15 хв. потримати на колінах серветку, змочену таким засобом, потім змити його і нанести крем. Якщо після двох-трьох процедур стан шкіри не покращився, то, можливо, у вас порушена робота щитовидної залози. Шорсткість шкіри на колінах може бути симптомом неполадок в ендокринній системі, наслідком гормональних порушень, стресів і нервових перевантажень.

Якщо на шкірі ніг немає тріщин, почервоніння, ранок і т.д. (такий стан вимагає консультації дерматолога), то після теплих ванночок для ніг загрубілу шкіру легко видалити пемзою або скребком. Краще робити цю процедуру перед сном, а потім нанести на ступні зволожувальний крем. Щоб крем добре ввібрався, надягніть бавовняні шкарпетки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також