З чого роблять «Мівіну»?

68087 1

Ми у соцмережах:

З чого роблять «Мівіну»?

До продуктів швидкого приготування зазвичай споживач ставиться з острахом. Адже невідомо, що у той продукт поклали, щоб споживати його можна було вже за декілька хвилин, і чи не зашкодять ці інгредієнти здоров’ю. Вермішель, картопляне пюре та супи «Мівіна» — теж продукти швидкого приготування. Відповідно, такі питання виникають й щодо них. Отримати відповіді на них нещодавно змогли журналісти України. Адже компанія «Nestle» з Журналістським фондом України запросили їх на фабрику «Мівіна 3» та фабрику з виробництва приправ.

Торгову марку «Мівіна» заснували в’єтнамські студенти. І слово «мівіна» в перекладі з в’єтнамської означає «вермішель». Виробляти вермішель швидкого приготування в Україні компанія «Техноком» почала майже десять років тому. А нині вона стала лідером вітчизняного ринку з виробництва дегідрованих продуктів і разом з компаніями «Світоч» та «Торчин» ввійшла до складу швейцарської компанії «Nestle» — найбільшого світового виробника продуктів. «Техноком» виготовляє 70 видів продукції для України, а також експортує її у 22 країни світу. Це не тільки вермішель швидкого приготування, а й картопляне пюре, солянка, супи, приправи.

З підсилювачем смаку працюють у респіраторах ...Перед тим, як потрапити на фабрику приправ, журналістів детально інструктують з питань техніки безпеки. Потім вони перевдягаються у спеціальний одяг — білі халати та шапочки і взувають гумові сандалі. Обов’язкова вимога — зняти з себе сережки й персні, щоб не потрапили у продукцію. А перед входом у кожен цех — обов’язкове миття рук. У цеху на конвеєрах рухаються інгредієнти для приправ і стоїть неймовірно смачний запах. Спочатку інгредієнти перевіряють на якість, звільняють від сторонніх домішок, потім подрібнюють, змішують за спеціальними рецептурами і пакують. До складу приправ входять сушені цибуля, морква, петрушка, куркума, яка надає їм жовтого кольору, цукор, сіль тощо. Якщо цибуля та морква — вітчизняні, то спеції — переважно з-за кордону — з В’єтнаму, Німеччини та інших країн. В одному з цехів привертають увагу мішки з білою речовиною — глутаматом натрію — підсилювачем смаку. Тут люди працюють у респіраторах.

Вермішель пропарюють і підсмажують На фабриці «Мівіна-3» при вході викликає усмішку напис «Слава мівіні!» Перед входом до цеху — обов’язквий обдув у спеціальній камері. І знову — традиційне миття рук. У цеху у спеціальних машинах, як при приготуванні домашньої лапші, з води та борошна замішують тісто на вермішель. Потім воно рухається тонким пластом по конвеєру, де йому надають форми локшини. — Чому вермішель «мівіна» швидко готується? Бо вона до цього напівприготовлена: пропарена, підсмажена в олії при температурі 160 градусів. Потім вермішель охолоджується і рухається до фасувальних машин, де розподіляється на порції. До кожної порції згори рухаються зі стрічки пакетики олії та приправ. Потім все це пакується, - пояснює наш провідник. А ось цех, в якому готують напівфабрикати з м’яса для вермішелі та перших страв, ми змогли побачити лише через скло. З метою дотриманя правил гігієни туди сторонніх не впускають. Втім, на власні очі переконалися, що м’ясо курки справді потрапляє у пакетики та скляночки з обідами від «Мівіни». М’ясо звільняють від плівок, подрібнюють, обсмажують, висушують, а потім відправляють на стерилізацію. Аналогічну обробку проходять і овочі. Потім пакетики з напівфабрикатом 11 днів лежать на складі готової продукції, після чого їх перевіряють, чи вони не здуваються. І лише після цього вони можуть потрапити до споживача.

Чи можна їсти «Мівіну» щодня? - Ми вивчаємо попит споживача і відповідно до цього розробляємо нові види продукції, — розповів директор з корпоративних питань компаанії «Nestle» Геннадій Радченко. — Постійно дбаємо про їх вдосконалення. Приміром, стали додавати більше зелені у наші приправи, поліпшили зовнішній вигляд упаковки. Наша продукція має високі стандарти якості і безпеки, залишаючись при цьому смачною і доступною за ціною для споживача. Що стосуться додавання підсилювачів смаку, то у нашій продукції містяться всі ті інгредієнти, які вказані на упаковці. Якби глутамат натрію був шкідливим, чи ми б вказували його у складі продукції? Це дозволений для використання інгредієнт, щоб він зашкодив, його потрібно їсти значно більшими дозами. До речі, глутамат натрію — це сіль, вона міститься в молоці матернському, м’ясі. І питання про його шкідливість, вважаю, роздуте. Чи можна їсти «Мівіну» щодня? Ми рекомендуємо споживачу дотримуватися збалансованого харчування, тому не радимо їсти лише один продукт. Втім, наша продукція справді має високу якість і може стати найсмачнішою частиною щоденного раціону. До речі, як розповіли нам представники компанії «Техноком», працівникам фабрик «Мівіна» щоденно дають їхню продукцію — вермішель, картопляне пюре, супи на обід, додаючи до них бутерброди з ковбасою. Адже на фабрику, окрім м’ясних цехів, де є спеціальна, винесена за територію кімната для приймання їжі, приносити обіди з дому заборонено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також