З фермерами на Рівненщині проводитимуть «роз’яснювальну роботу», аби вони винаймали поліцію охорони

1655 0

Ми у соцмережах:

З фермерами на Рівненщині проводитимуть «роз’яснювальну роботу», аби вони винаймали поліцію охорони

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції за підсумками відеоселекторної наради з керівниками поліції превенції територіальних підрозділів, яку проводив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

За його словами, досвід минулих років показав, що під час посівних робіт проблем у фермерських господарств не виникає. Однак під час збору врожаю трапляються спроби рейдерських захоплень.

«Наше основне завдання - зробити так, щоб зібрав урожай той фермер, який його посадив. Після цього всі господарчі суперечки мають вирішуватися у встановленому законом порядку, а саме шляхом звернення до суду. І це буде правильною позицією поліції як органу виконавчої влади, принциповою і законною», - наголосив Олександр Фацевич.

Керівник поліції превенції наголосив на тому, що потрібно проводити роз’яснювальну роботу з фермерськими господарствами, аби ті укладали договори з поліцією охорони щодо забезпечення охорони сільськогосподарських угідь та об’єктів аграрних підприємств.

«Такий формат співпраці з фермерами, як приватними, так і великими аграріями, дозволить поліцейським своєчасно відреагувати на будь-які незаконні зазіхання рейдерів», - зазначив Олександр Фацевич.

За словами заступника Голови Нацполіції, поліцейська присутність є не у кожному селі та селищі. Тому поліція охорони розробить єдину дислокацію сил реагування на виклики при здійсненні охорони.

«У разі звернення фермерів про незаконні дії за викликом в першу чергу прибуде той наряд, який поруч. Незалежно від того, буде це поліція охорони, ГРПП чи наряд патрульної поліції», - підкреслив він, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також