З лісів Рівненщини позвільняли мільйонерів

16951 0

Ми у соцмережах:

З лісів Рівненщини позвільняли мільйонерів

На Рівненщині замінили усе керівництво лісової галузі області. Причиною таких радикальних дій з боку держави стало затримання з пакетами грошей депутата Рівненської облради Віталія Суховича, який багато років керував лісовою галуззю краю. Тому всі без винятку колишні лісгоспи отримали нових директорів. Головним маркером звільнення було те, що «працювали з Суховичем». Коли ж перед звільненням колишні начальники подали декларації, то стало відомо, що статки більшості з них перевищують мільйон гривень.

Колишній керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович нагороджує керівника Костопільського лісгоспу Олександра Мелещука

Колишній Костопільський лісгосп прийнято вважати кращим в області. Адже у 2018 році господарство було визнано передовим та нагороджено похвальною грамотою, яку особисто вручав Віталій Сухович. А у 2020 році директор лісгоспу Олександр Мелещук узагалі був удостоєний звання керівника року та лідера галузі. Він же й виявився найбагатшим та найчеснішим лісником Рівненщини. Мелещук вказав у своїй декларації при звільненні, що у 2023 році отримав у подарунок 4 мільйони гривень. Має у готівці 500 тисяч гривень, 47 тисяч доларів. На рахунках у банках в нього лежить 477 тисяч гривень. Також йому дали на зберігання без права користуватися 650 тисяч доларів та 450 тисяч євро. Разом із тим, лісник придбав новенький позашляховик «Мерседес-Бенц ГЛС-Класс GLS 400». Його вартість становить близько 4 мільйонів гривень.

Не далеко відстав і уже колишній очільник Дубенського лісового господарства Олег Юркевич. Він вказав у декларації, що тримає на депозиті у банку понад 2,5 мільйона гривень, більше 5 тисяч доларів та 12 тисяч євро. Окрім цього, має 450 тисяч гривень, 42 тисячі євро та 66 тисяч доларів готівки.

Колишній директор Висоцького лісового господарства, що у Сарненському районі, — Віталій Торчило, подарував дружині Катерині близько 300 тисяч гривень. Разом із тим, має на рахунках у різних банках 800 тисяч гривень.

Екскерівник Рафалівського лісового господарства Максим Гура вказав у декларації, що має 200 тисяч гривень та 35 тисяч доларів готівки.

Олег Лехкобит торік очолював Сарненське лісове господарство. Він вказав, що має більше мільйона гривень готівки і ще стільки ж — на депозитах у банку.

А у колишнього керівника Соснівського лісового господарства Олександра Прохора виявилась успішна дружина Наталія. Вона займається бізнесом та змогла заробити за рік 7 мільйонів 800 тисяч гривень. Його дружина має 27 тисяч доларів готівки, а сам Олександр Прохор — 12 тисяч доларів готівки.

Юрій Болоховець, керівник ДП «Ліси України»:

У нас є власна служба безпеки, яка протягом року фіксувала різні порушення, збирала інформацію, проводила службові розслідування та передавала матеріали правоохоронцям. Це була величезна робота, яка вимагає часу. Але маємо реальний результат. Саме тому було ухвалено рішення про звільнення всіх директорів рівненських філій. Адже проблеми у регіоні хронічні, а зв’язки — надто глибокі, тому довелося повністю оновити кадровий склад місцевого керівництва. Нових керівників було обрано завдяки прозорому конкурсу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також